Ontdek de rechtlijnige buitengebieden van Hoogeveen

Fietsroute 178509

Aangeboden door:

2782 33

Omschrijving

De omgeving van Hoogeveen bestond vroeger uit een groot veengebied met een paar verdwaalde boerderijen hier en daar. Vanaf ongeveer 1800 tot het einde van de 19e eeuw werd er veel turf gewonnen in dit gebied en daarna heeft het zich ontwikkeld tot de stad Hoogeveen met prachtige groene buitengebieden. Deze omgeving leent zich perfect voor een ontspannen fietstochtje.

Grand Café – Hotel Martensplek
Hoogeveen vormt het startpunt van deze route. Deze stad is tegenwoordig erg in trek vanwege de vele winkels die je er vindt. Vanuit hier fiets je door het buitengebied naar Hollandscheveld en Noordscheschut. Je vindt hier bijzondere rechte percelen met hoeken van 90 graden. Deze rechtlijnige gebieden zijn ontstaan na turfafgravingen. Vanuit Noordscheschut fiets je verder naar Tiendeveen, waarbij je langs Grand Café – Hotel Martensplek fietst. Hier kun je neerstrijken voor een welverdiende pauze met een hapje en een drankje. Vanuit hier kun je ook route 178512, 115916 en 542928 volgen. Vervolgens fiets je terug naar het beginpunt in Hoogeveen.

Molen De Zwaluw

In Hoogeveen kun je een kijkje nemen bij molen De Zwaluw. Deze achtkantige stellingmolen werd in 1834 gebouwd als vervanging voor een oudere molen. Met deze molen wordt er nog graan gemalen op professionele basis, in tegenstelling tot de meeste molens in Nederland die door vrijwilligers draaiende worden gehouden.

Kijk je ogen uit in Hoogeveen
Molen De Zwaluw is niet de enige mooie bezienswaardigheid in Hoogeveen. Je kunt namelijk ook een kijkje nemen bij de Grote Kerk van Hoogeveen, het Vincent van Gogh-huis waar Van Gogh enkele weken logeerde in 1883 en nog veel meer bijzondere plekjes. Midden in het centrum vind je de oudste huizen uit Hoogeveen, waaronder de voormalige drogisterij uit 1703.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

schutsplein (Schutsplein, 7907CZ, Hoogeveen, Drenthe, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt schutsplein
Schutsplein
7907CZ Hoogeveen
Plan route naar startpunt

Leliestraat 10

Raadhuisstraat 23
7901BK Hoogeveen
0528 - 23 50 64
Stuur een mail

hoogeveen

Crerarstraat
7901AA Hoogeveen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Hotel Martensplek

Grand Café - Hotel Martensplek

Restaurant

Grand Café – Hotel Martensplek is gelegen aan de rand van het ...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

De Zwaluw, Hoogeveen

De Zwaluw

Windmolen

Deze stellingmolen werd in 1834 gebouwd als vervanging voor ee...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Danny

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 178509 | Toegevoegd op 6-10-2014 | Laatst gewijzigd op 2-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding