Fietsen in het Belgische Nationale Park ‘Hoge Kempen'

Fietsroute 178505

Aangeboden door:

9287 133

Omschrijving

Tijdens deze fietstocht fiets je vanuit Belgisch Limburg zo de grens over naar Maastricht. Je rijdt onder andere door Lanaken, Maastricht en door de prachtige natuur van Nationaal Park Hoge Kempen.

De Hoge Kempen
Het startpunt van de tocht ligt in Oud-Rekem, het mooiste dorp van Vlaanderen volgens Toerisme Vlaanderen. In het pittoreske stadscentrum kun je waterkasteel d’Aspremont-Lynden, een gerestaureerde museumkerk en de Ucoverpoort uit 1630 bewonderen. Het dorp schopte het in de 17e eeuw tot keizerlijk graafschap met een schepenbank en een eigen munt. Vanuit Oud-Rekem fiets je door Nationaal Park Hoge Kempen naar Maastricht. Het nationale park bestaat uit een aaneengesloten gebied van 5700 hectare met prachtige naald- en loofbossen, kleurrijke heidevelden, landduinen, vennen, beken en grindplassen.

Domein Pietersheim
Na iets meer dan twintig kilometer fietsen, kom je aan bij Domein Pietersheim. Dit voormalig prinselijk kasteelpark is 76 hectare groot en je kunt er een bezoekje brengen aan waterburcht Pietersheim uit de 12e eeuw. Bij het restaurant van Kinderboerderij Pietersheim kun je een rustpauze inlassen. Drink hier een frisse Belgische pint of een glaasje fris en geniet van een frietje of een ander gerecht. Het is allemaal mogelijk in dit gezellige hoeverestaurant. De kleintjes kunnen zich vermaken in de speeltuin of de kinderboerderij.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Tourist Info

Ga je op pad in België en kun je wel wat extra informatie gebruiken voordat je op je fiets stapt of aan je wandeltocht begint? Breng dan een bezoekje aan een van de vele Tourist Information punten die je door heel België heen vindt. Daarna kun je goed voorbereid op pad met leuke tips van locals.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

58
58 (Kanaal, 3621, Lanaken, Vlaanderen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

58
Jouw startpunt
Knooppunt 58
Kanaal
3621 Lanaken
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Voulwamesweg
6241NE Meerssen

bunde

Prinses Wilhelminaweg
6241EV Meerssen

Visit Lanaken

Neerharenweg 12
3620 Lanaken
+32 (0)89 71 21 20
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/bedandbreakfast155.png

Domein Pietersheim

Fietscafe

Waterburcht Pietersheim in het Nationaal Park "Hoge Kempen". H...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Hele mooie route"

 geplaatst op:

Aanrader!!!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 178505 | Toegevoegd op 6-10-2014 | Laatst gewijzigd op 10-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding