Fietsen langs het Albertkanaal

Fietsroute 178501

Aangeboden door:

8387 72

Omschrijving

Tussen de bekende Belgische steden Luik en Antwerpen is het Albertkanaal aangelegd. Uitkijkend over het water terwijl je langs oevers van het Albertkanaal fietst, wordt het beeld van Belgische industrie en maakbaarheid op je netvlies gebrand. Relatief jonge bedrijven en bijbehorende logistiek en bedrijvigheid vallen op wanneer je over het water uitkijkt. Op het kanaal vervoeren indrukwekkende schepen talloze goederen, terwijl het water de mysterieuze kracht heeft om je als mens klein te laten voelen. Het Albertkanaal, die in 1946 in gebruik werd genomen, is bijna 130 kilometer lang en laat schepen in ongeveer 18 uur van Antwerpen naar Luik of omgekeerd varen. Het is een belangrijke transportader, maar het kanaal zorgt ook voor een groot deel van de drinkwatervoorziening van de regio Antwerpen. Het Maaswater, dat via het kanaal wordt aangevoerd, wordt gefilterd en geschikt gemaakt als drinkwater. Het contrast met de Natuur van Nationaal Park Hoge Kempen is groot. Er zijn meerdere toegangspoorten naar dit gebied en Domein Pietersheim er één van. Er zijn bij Domein Pietersheim leuke dingen te zien en te doen. In de oude waterburcht, daterend uit de 12e eeuw, geeft een leerzaam doorkijkje naar het woelige verleden voor roemrijke veldslagen en woelige schermutselingen. In het kasteel kun je heerlijk dineren, en met een verblijf in het vakantiehuis verander je een dagtrip in een (mini)vakantie voor jong en oud. De volgende dag kun je zo ook route 178505 gaan fietsen, die je meevoert door het Nationaal Park. Groepen van 20 tot 68 personen zijn er welkom, dus je kunt met je familie, vrienden, of de (sport)vereniging genieten van het contrast tussen de Vlaamse industrie en natuur.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Tourist Info

Ga je op pad in België en kun je wel wat extra informatie gebruiken voordat je op je fiets stapt of aan je wandeltocht begint? Breng dan een bezoekje aan een van de vele Tourist Information punten die je door heel België heen vindt. Daarna kun je goed voorbereid op pad met leuke tips van locals.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Domein Pietersheim (Neerharenweg, 3620, Lanaken, Limburg, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Domein Pietersheim
Neerharenweg
3620 Lanaken
Plan route naar startpunt

Visit Lanaken

Neerharenweg 12
3620 Lanaken
+32 (0)89 71 21 20
Stuur een mail

Parkeerplaats

Neerharenweg 12
3620 Lanaken

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/bedandbreakfast155.png

Domein Pietersheim

Fietscafe

Waterburcht Pietersheim in het Nationaal Park "Hoge Kempen". H...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

lanaken_pietersheim

Domein Pietersheim

Bezienswaardigheid

Geniet van de veelzijdigheid van Domein Pietersheim. Neem een ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Jack

geplaatst op:

X

Jack

op:

"Weinig Albertkanaal"

 geplaatst op:

Deze route gaat dwars door Maastricht en veel langs bereden wegen. Ook worden de route borden vaak niet gevolgd en 70 procent is van Albertkanaal af. Jammer

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 178501 | Toegevoegd op 6-10-2014 | Laatst gewijzigd op 9-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding