Fietsen door het Nationaal Park Drentse-Friese Wold

Fietsroute 178498

Aangeboden door:

3726 125

Omschrijving

Op de grens van Drenthe en Friesland, liggen prachtige, grote bossen, heide, stuifzanden en rustgevende beekdalgraslanden: Nationaal Park Drens-Friese Wold. Het is na de Veluwe het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Symbool van dit prachtige bosgebied is de zwarte specht. Als je geluk hebt kun je deze mooie kleine vogel zien in het bos; het horen van zijn geroffel lukt vaak wel. Begeleid door zijn enthousiaste gedrum op de boomstammen, krijgt je fietstocht meteen meer sfeer. Je verkent onder andere het gevarieerde gebied van Hoogersmilde. Eeuwen geleden was dit een woest en ontoegankelijk oord. Ondoordringbare moerassen, hoogveen en heide werden hier afgewisseld door bossen, zandverstuivingen en kleine meren. Te midden van deze natuurpracht ontstond Hoogersmilde, wat nog altijd dun bevolkt is. Toch is er altijd wel iets te vinden wat je interesse wekt, of je nu van cultuurhistorie, natuur of ander vermaak houdt. Als je in Drenthe bent, moet toch eigenlijk op zijn minst een hunebed gaan bekijken. Daarom brengt deze fietstocht je naar hunebed D52. Dit middelgrote hunebed bestaat uit zes dekstenen, 2 sluitstenen en een poortsteen. Het hunebed raakte aan het begin van 2011 in de grafkelder beschadigd, doordat er een vuurtje werd gestookt. Daardoor ontstond een grote scheur in een van de draagstenen is ontstaan. Na het incident is alle begroeiing om het hunebed verwijderd om de plek minder aantrekkelijk te maken voor hangjongeren. Stop (tegen het einde van de route) bij Bezoekerscentrum Drents-Friese Wold, om informatie te verkrijgen over het moois dat je tijdens deze tocht hebt gezien.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

91
91 (Boerestreek, 8426BN, Ooststellingwerf, Friesland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

91
Jouw startpunt
Knooppunt 91
Boerestreek
8426BN Ooststellingwerf
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Van Emstweg
8426BN Ooststellingwerf

Kramer Fietsservice Appelscha

Boerestreek 12
8426 BP Appelscha
+31 (0)516 43 16 07
Stuur een mail

Oplaadpunt

Bosberg
8426GJ Ooststellingwerf

Bezoekerscentrum Drents-Friese Wold

Terwisscha
8426SJ Ooststellingwerf

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Hunebed D52

Hunebed D52

Hunebed

Een stukje buiten Diever vind je Hunebed D52. Deze bouwwerken ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Beschrijving navigatie klopte precies , en hele mooie route"

  op:

"Bordje niet kunnen vinden"

 geplaatst op:

Mooie route totdat we bij knooppunt 76 waren en nergens bordjes naar knooppunt 80 konden vinden. Hebben het hunebed nog wel kunnen vinden maar ook daar nergens bordjes die naar knooppunt 80 leidde.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 178498 | Toegevoegd op 6-10-2014 | Laatst gewijzigd op 22-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding