Langs de Regge naar het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

Fietsroute 178490

Aangeboden door:

4502 83

Omschrijving

Het landschap van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug werd 200.000 jaar geleden gevormd door gletsjers uit Scandinavië. Nu bestaat de Sallandse natuur uit bossen en heide. De bossen zijn aangeplant om zandverstuivingen tegen te gaan en vormen een mooie afwisseling tussen de droge heidevelden. Onder andere jeneverbesstruiken (in Nederland wettelijk beschermd) en vossenbessen (ook wel rode bosbes genoemd) groeien en bloeien hier weelderig, en de laatste levensvatbare populatie korhoenders in Nederland leeft in dit bijzondere gebied. Meer informatie over de Sallandse Heuvelrug vind je in Bezoekerscentrum Sallandse Heuvelrug, waar de fietstocht na 17,7 kilometer langs voert. De 40 meter hoge Hellendoorse Berg en werd vernoemd naar het dorp dat ten oosten van de heuvel ligt. De Hellendoornse Berg ligt in het grotere natuurgebied de Sallandse Heuvelrug, maar behoort officieel niet tot dit nationale park. De Noetselerberg (59,5 meter) en de Haarlerberg 63,2 (meter) vormen een nog grotere uitdaging, maar bieden prachtige uitzichten. Bereid je, indien je deze fietstocht wilt gaan maken, dus voor op een flinke klim!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

79
79 (8148PS, Ommen, Overijssel, The Netherlands)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

79
Jouw startpunt
Knooppunt 79
8148PS Ommen
Plan route naar startpunt

Tourist Info Lemele

Hellendoornseweg 1
8148 RH Lemele
+31 (0)572 33 12 54
Stuur een mail

Parkeerplaats centrum

Glinthaarweg
8148RB Ommen

Natuurinformatiecentrum Ommen / Bestmermolen

Manitoba rotonde
7731AJ Ommen

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie afwissenlende route"

 geplaatst op:

vooral het stukje tussen nr 58 en 53 was erg mooi, wel stevige klimmetjes op de route maar we hebben trekking fietsen met 30 versnellingen dus prima te doen. Hebben in de buurt al vaker gefietst maar kenden dat stukje bij Nijverdal nog niet en langs de Regge blijft mooi .

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 178490 | Toegevoegd op 6-10-2014 | Laatst gewijzigd op 20-12-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding