De geschiedenis: 1914-1918

Fietsroute 174111

Aangeboden door:

2166 23

Omschrijving

Het landschap rond Poperinge wordt sterk gepaald door de hopteelt waar het gebied zo bekend om staat, en door een meer duistere nalatenschap: de Eerste Wereldoorlog heeft een flinke stempel gedrukt op de regio. Er liggen verschillende Britse militaire begraafplaatsen in de regio, het voormalige ontmoetingscentrum voor Britse soldaten genaamd het Talbot House staat er nog steeds, en de dodencellen en de executiepaal aan het stadhuis doen allemaal nog herinneren aan die tijd. De fietstocht neemt je vanaf B&B Predikherenhof mee naar In Flanders Fields. Geïnteresseerden in geschiedenis kunnen hun hart ophalen bij dit kenniscentrum over gebeurtenissen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Je krijgt hier te zien welke invloed de oorlog heeft gehad en nog steeds heeft op onze huidige samenleving. Het museum draagt daarmee een tijdloze vredesboodschap uit. Het Canadese Sanctuary Wood, Hill 62 is een andere nalatenschap van de oorlog. Dit oorlogsmonument herdenkt het Canadese Corps, dat het zuidelijke gebied Ypres Salient verdedigde. De strijd die hier gevoerd werd door de Canadezen, waren hun eerste aanvallen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een massief granieten monument prijkt op een serie terrassen en ziet er zeer indrukwekkend uit.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

De Galgebossen (Gasthuistraat, 8900, Ieper, West-Vlaanderen, België)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt De Galgebossen
Gasthuistraat
8900 Ieper
Plan route naar startpunt

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van In Flanders Fields

In Flanders Fields

Museum
Geen foto van Sanctuary Wood Hill 62

Sanctuary Wood Hill 62

Museum

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Greet

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 174111 | Toegevoegd op 3-9-2014 | Laatst gewijzigd op 25-9-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding