Naar het drielandenpunt

Fietsroute 171788

Aangeboden door:

3106 13

Omschrijving

Bezoek Duitsland, Nederland en België op één dag! Het drielandenpunt wordt gemarkeerd met een grijze steen en vlaggen en wordt wat dat betreft niet eens zo heel uitbundig aangeven. Je kunt er in de buurt lekker Vlaamse frieten eten, heerlijk wandelen (of gewoon verder fietsen) door de glooiende bossen en kinderen vermaken zich in het Labyrint. Gezelschappen kunnen bij het drielandenpunt leuke groepsactiviteiten doen, zoals een kompasspellentocht of sterrenslag, dus ook voor fietsers die met de fietsclub actief zijn, is het leuk om deze fietstocht te maken. Je komt bij het drielandenpunt door het Preuswald te doorkruisen. Bereid je in dat geval maar voor op een aardige klim, maar het is je moeite meer dan waard. Genietend van de groene omgeving zal de kenner witte veldbies zien groeien onder zomereiken en beuken. Op de zanderige delen zijn vaak grove of zwarte dennen aangeplant, en wie in het voorjaar komt ziet witte klaverzuring en bosanemoon op de bodem staan. Op vochtige plekken krijgen bosveldke en springzaadveldkers de kans om te groeien. De variatie in begroeiing trekt een opvallende diversiteit aan vogelsoorten aan. Verschillende spechten trommelen er lustig op los en groepjes kruisbekken houden zich op in het naaldhout. Sijsjes zoeken liever elzen en berken op. Hazen zijn de hele dag door actief, maar kom je rond de schemering, dan ziet een stille bezoeker misschien ook reeën. Hoor je wat scharrelen door de blaadjes op de grond, dan is dat waarschijnlijk één van de vele muizensoorten.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

426
426 (Limburg, 3791, Voeren, Limburg, België)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

426
Jouw startpunt
Knooppunt 426
Limburg
3791 Voeren
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Waterstraat
6277NH Gulpen-Wittem

VVV Epen

Krekelstraat
6285AE Gulpen-Wittem
043 455 13 46
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 171788 | Toegevoegd op 22-8-2014 | Laatst gewijzigd op 25-9-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding