Van Vlissingen naar Middelburg

Fietsroute 166828

Aangeboden door:

7506 37

Omschrijving

Laat de zeewind je haren strelen, terwijl je heerlijk over de boulevard van Vlissingen fietst. Bewonder de vier keramiekbeelden van Jo Uiterwaal aan de buitengevels van het treinstation Vlissingen. Deze zijn geplaatst met verwijzing naar de spoorverbinding en de provincie Zeeland. Het stationsgebouw heeft in 2010 de status van Rijksmonument heeft gekregen. Het is daarmee één van de weinige stationsgebouwen dat door Van Ravesteyn is ontworpen en nog niet is gesloopt. Deze route heeft leuke bezienswaardigheden die je tocht nóg leuker maken. Zo fiets je naar Fort Rammekens. Het is het oudste, nog bestaande zeefort van West-Europa, maar in 1496 was er nog geen fort. In die tijd was er een baai waar schepen aanmeerden. Fort Rammekens werd in 1547 gebouwd ter bescherming en controle van de drukke scheepvaartroutes naar Antwerpen en Middelburg. De vesting is over de toenmalige zeedijk heen gebouwd in de vorm van ruit. Er werd een bastion, met dikke muren waarin kanonnen geplaatst konden worden, opgetrokken dat op de Westerschelde gericht was. Aan het uiteinde van de muren waren halfbastions met kanonnen gebouwd, die in de tijd na Napoleon een aarden dekking kregen. Bij de bouw van het fort werd veel natuursteen gebruikt, omdat dit beter tegen het zoute water bestand was en ter verdediging kreeg het fort aan de kant van het binnenland een slotgracht. In de hoofdstad van Zeeland kun je het imposante abdijcomplex met de Lange Jan niet missen. Abijtoren de Lange Jan heeft een flinke klim naar boven, 207 treden maar liefst, maar het uitzicht vanaf de 90,5 meter hoge toren is de inspanning meer dan waard. Wapen jezelf met een fotocamera, want op een heldere dag kun je vanaf het topje van De Lange Jan zelfs de omringende Zeeuwse eilanden zien. Bij B&B Vlissingen begint en eindigt de fietstocht. Je bent in één van de Zeeuwse woningen in Vlissingen van harte welkom. Met een verblijf kun je voor de fietstocht begint de laatste details van de route nog eens door te nemen. Bij terugkomst kun je de fietsen veilig stallen. Na een uitgeruste nacht en een lekker ontbijtje ben je de volgende dag helemaal uitgerust om ook route 166839 te gaan verkennen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

B&B Vlissingen
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
B&B Vlissingen
Paul Krugerstraat
4382MH Vlissingen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Glacisstraat
4381SC Vlissingen

VVV Vlissingen

Lange Zelke
4381 HS Vlissingen
0118 71 53 20
Stuur een mail

vlissingen

Prins Hendrikweg
4382NN Vlissingen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Pitteperk zorgboerderij, kaasboerderij en minicamping

Pitteperk Zorg- Kaasboerderij Minicamping

Leuke afstappers

Pitteperk bestaat uit een Zorgboerderij, Kaasboerderij en Mini...

Meer informatie
http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/bedandbreakfast147.png

B&B Vlissingen

Bed & Breakfast

Bij B&B Vlissingen kun je terecht voor een comfortabele overna...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Fort Rammekens

Fort Rammekens

Fort

Achter dijken, langs waterwegen en veelal aan het einde van bo...

Meer informatie
Abdijcomplex met Lange Jan

Abdijcomplex met Lange Jan

Abdij

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 166828 | Toegevoegd op 1-8-2014 | Laatst gewijzigd op 11-9-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding