LF 51 Kempenroute- Deel Vlaanderen

Fietsroute 166214

Aangeboden door: Grote Routepaden

3836 25

Omschrijving

LF 51 Kempenroute - Deel Vlaanderen De LF 51 Kempenroute is een traject van 120 km, gedeeltelijk in Vlaanderen en in Nederland dwars door het Kempenland met zijn bossen, vennen, heides en weilanden. Het Vlaamse traject telt ongeveer 75 km. ‘Waar de hei de hemel raakt’, zo omschreef een Postelse pastoor ooit het prachtige landschap van De Kempen doeltreffend. Met deze avontuurlijke tocht ontdek je de pracht en praal van deze grenzeloze streek. Via spannende paden fiets je langs een mozaïek van oude akkergronden, heggen en wallen. Je doorkruist schrale heidevelden en volgt de broekgronden langs schuimende beekjes tot diep in de bossen op de Nederlands-Belgische grens. Biezen, rietkragen en geurige gagel maken hier plaats voor bosanemoon, dennenhars en drassig mos. Met een beetje geluk scheert een opgeschrikte ree, haas of loerende havik je in volle vaart voorbij. Bewonder al fietsend de Kempen in al haar facetten! Van oost naar west De route steekt de Belgisch-Nederlandse grens over ter hoogte van Postel. Langs het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten kom je in Dessel. Je verlaat het kanaal om door het typische Kempense landschap via Kasterlee naar Herentals te fietsen. Langs de Gedempte vaart fiets je door Grobbendonk naar het Albertkanaal. Dit kanaal brengt je via Vierseldijk, Massenhoven, Oelegem, Wijnegem tot in Merksem, deelgemeente van Antwerpen. Door het havengebied en de hangars langs de Schelde bereik je Het Steen eindpunt van de route. Gelinkte routes Ter hoogte van Postel sluit het Nederlands deel van de LF 51 Kempenroute aan op het Vlaamse traject van de LF 51.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

59
59 (Camera, 2000, Antwerpen, Vlaanderen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

59
Jouw startpunt
Knooppunt 59
Camera
2000 Antwerpen
Plan route naar startpunt

Justitiepaleis + TopSpyInternational

Van der Sweepstraat
2000 Antwerpen

Antwerpen-Centraal

Tijger
2018 Antwerpen

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 166214 | Toegevoegd op 30-7-2014 | Laatst gewijzigd op 22-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding