LF 38 Dender-Waaslandroute

Fietsroute 166209

Aangeboden door: Grote Routepaden

3015 12

Omschrijving

De LF 38 is één van de vier dwarsverbindingen op de grote lus van de Vlaanderen Fietsroute. Van De Klinge naar Geraardsbergen is het een tocht van 100 km. Hoogtepunten langs de route zijn de groene longen langs de kronkelende Schelde en Dender in contrast met de historische centra van enkele kleinere, en dus charmante, Waaslandse stadjes. Laat je meevoeren door de groene oases langs de meanderende Schelde en Dender. Van noord naar zuid De route vertrekt in de buurt van De Klinge, aan de Belgisch-Nederlandse grens. Over een voormalige spoorwegbedding loopt ze door het Land van Waas voorbij Sint-Gillis-Waas naar Sint-Niklaas. Langs het recreatiepark De Ster voert de route door het open polderlandschap met zijn bolle akkers naar de Schelde die in Temse wordt overgestoken. Stroomopwaarts gaat het nu samen met de LF 5 Vlaanderen Fietsroute langs de grote bochten van de Schelde doorheen Klein-Brabant, voorbij Weert, Mariekerke en Sint-Amands. De picknick vergeten kan een goed idee zijn, een palinggerecht in één van de restaurantjes onderweg zal een gesmaakt alternatief zijn. Vanaf de Scheldebrug voor Dendermonde blijft de Vlaanderen Fietsroute de Schelde volgen op weg naar Gent. De LF 38 kiest voor Dendermonde, Aalst, Ninove en Geraardsbergen. Over de Markt van Dendermonde rijden is een unieke fietservaring. De route slingert zich daarna door de schilderachtige landschappen in de Dendervallei tot in het centrum van Aalst. De hellingen van het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen wenken maar ze blijven op veilige afstand links en rechts. In ruil krijg je het zachtlopend kronkelend jaagpad van de Dender onder de wielen, ver weg van alle verkeer. De brug van Pollare is nog een stop waard omwille van haar waardevolle ijzerarchitectuur. Voor een echte conditietest kan je bij het eindpunt in het centrum van Geraardsbergen linksop draaien en de top van de Muur proberen te bereiken. Dit toemaatje geeft recht op een grote mattentaart. Rondrit Voor een mooie LF-combinatie van ongeveer 180 km kan je starten in Dendermonde en langs de LF 38 tot in Geraardsbergen fietsen. Hier neem je de LF 6 Vlaanderen fietsroute westwaarts tot in Kluisbergen. Daar sla je af op de LF 30 Schelde-Deltaroute richting Gent. Net voorbij de brug in Melle sluit je aan op de LF 5 Vlaanderen Fietsroute terug naar Dendermonde. Gelinkte routes De andere dwarsverbindingen zijn de LF 2, LF 30 en LF 35.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

80
80 (Mechelen-Terneuzenwegel, 9170, Sint-Gillis-Waas, Vlaanderen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

80
Jouw startpunt
Knooppunt 80
Mechelen-Terneuzenwegel
9170 Sint-Gillis-Waas
Plan route naar startpunt

Klingspoor

Buitenstraat 11
9170 Sint-Gillis-Waas
+32 3 229 02 14
Stuur een mail

Parkeerplaats centrum

Malpertuuslaan
4567 Hulst

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 166209 | Toegevoegd op 30-7-2014 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding