LF 30 Schelde-Deltaroute - Deel Vlaanderen

Fietsroute 166020

Aangeboden door: Grote Routepaden

3421 8

Omschrijving

De LF 30 is één van de vier dwarsverbindingen op de grote lus van de Vlaanderen Fietsroute. Deze internationale route verbindt het Deltagebied van Zeeland (Nl) vanaf Breskens via Biervliet en Sas van Gent met de Schelde in Gent. Vandaar volgt ze de stroom over Belgisch grondgebied tot in het zuidwesten van Oost-Vlaanderen (Kluisbergen). De volledige route telt 150 km, het Belgisch traject is een tocht van 100 km. Fiets voor een verkwikkende verjongingskuur langs de oude armen van de Schelde en door de bruisende kuip van Gent. Van noord naar zuid: De LF 30 komt via Oude Polder Vlaanderen binnen. Ten zuiden van Wachtebeke fietst je rond het provinciaal domein Puyenbroek. Door een open agrarisch landschap loopt de route even voorbij Laarne samen met de LF 5 Vlaanderen Fietsroute het centrum van Gent binnen. In Gent kan het druk zijn, geniet dus nog even van de rust in Laarne in de omgeving van het middeleeuwse slot, compleet met torens en slotgracht. Na Gent volg je verder de oevers van de Schelde stroomopwaarts. In Zevergem zul je jezelf moeten dwingen om het pad op de dijk niet even te verlaten en de paadjes langs de oevers van de oude afgesneden Scheldearmen te gaan verkennen. Ze zien er mysterieus en aanlokkelijk uit en ze openen perspectieven op een romantisch fietsmoment. Na Gavere krijg je een klein voorproefje van een Vlaamse Ardennenparcours, maar het blijft daarbij. Vanaf Dikkelvenne nestelt de route zich snel weer op de Schedeoever. In Oudenaarde fiets je net niet over de Markt maar dit mooie decor voor het Brabantse laatgotische stadhuis ligt slechts 300 m buiten de route. Na Oudenaarde fiets je in de richting van de Kluisberg. De LF 30 eindigt in Ruien aan de voet van deze Vlaamse heuvel, op een knooppunt met de LF 6 Vlaanderen Fietsroute. Van hieruit heb je twee keuzes: via Esfcanaffles het vlakke West-Vlaanderen binnen of de Kluisberg trotseren en verder over Oost-Vlaamse bodem. Rondrit De LF 30 is een perfecte schakel voor meerdaagse tochten doorheen de provincies West- en Oost-Vlaanderen. Gelinkte routes De andere dwarsverbindingen zijn de LF 2, LF 35 en LF 38. In de buurt van de Sas van Gent, ter hoogte van de Oudenburgse Sluis, sluit het Vlaamse deel van de LF 30 aan op het Nederlands traject van de LF 30.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

82
82 (Oudeburgse Sluis, 9185, Wachtebeke, Vlaanderen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

82
Jouw startpunt
Knooppunt 82
Oudeburgse Sluis
9185 Wachtebeke
Plan route naar startpunt

Omer van Puyveldeplein
9185 Wachtebeke

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 166020 | Toegevoegd op 29-7-2014 | Laatst gewijzigd op 22-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding