LF 9 NAP-route - Deel Vlaanderen

Fietsroute 166012

Aangeboden door: Grote Routepaden

4255 16

Omschrijving

Deze LF-route is het Vlaamse staartje van de Nederlandse LF 9 NAP-route. De route volgt een tracé met een bijzonder thema: het Noord Amsterdams Peil. Ze volgt zo getrouw mogelijk de kustlijn die zou ontstaan als alle dijken en duinen wegvallen. Deze fietsroute loopt diagonaal door Nederland over 455 km van Nieuweschans in het uiterste noordoosten tot Breda. Ten zuiden van Breda vind je aansluiting met het Vlaamse stuk LF 9. De route komt Vlaanderen binnen in Meer en loopt via Loenhout en Brecht tot in Zoersel, een traject van 50 km. Vanaf Loenhout loopt de LF 9 in de bedding van de vroegere LF 50 ‘Jeugdherbergroute’. Verken de stille Kempen en geniet na met de zon in een glas Westmalle trappist. Van noord naar zuid: De eerste tien kilometer van de route op Vlaamse bodem loopt over een autovrij fietspad langs de Mark, een schilderachtig riviertje dat in de buurt van Turnhout ontspringt. Daarna fiets je langs verkavelingswegjes waar enkel landbouwvoertuigen toegelaten zijn. Je komt even aan de rand van de Brechtse heide maar wat verder wenkt al de Trappistenabdij van Westmalle. Je moet slechts twee kilometer uit de route voor het genot van een dubbel of een tripel. In Einhoven (Zoersel) vindt de LF 9 aansluiting met de LF 5 Vlaanderen Fietsroute. De jeugdherberg van Zoersel is een bijzondere etappeplaats. Je wordt er onthaald door een enthousiaste ploeg vrijwilligers. Gelinkte routes Van noord naar zuid: Ten zuiden van Breda, ter hoogte van Meer, is er aansluiting met het Nederlandse traject van de LF 9. De LF 9 NAP-route overlapt met de St. Jacobsroute tussen Breda (Nl) en Meer (B). Ook in Zoersel is er een knooppunt met deze route naar Compostela. Tussen Terbeek en Brecht zijn er verschillende knooppunten met de Van Gogh route. Net voorbij Zoersel is er aansluitig met de LF 5, noordelijke arm van de Vlaanderen Fietsroute.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

43
43 (Markweg, 4855AG, Alphen-Chaam, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

43
Jouw startpunt
Knooppunt 43
Markweg
4855AG Alphen-Chaam
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Markweg
4856AC Alphen-Chaam

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 166012 | Toegevoegd op 29-7-2014 | Laatst gewijzigd op 22-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding