Een rondje om het Sneekermeer

Fietsroute 164788

Aangeboden door:

5405 71

Omschrijving

Een dagje aan de drukte ontsnappen? Maak een fietstochtje langs het Sneekermeer. Je vindt er mooie vergezichten, oude dorpjes en een heerlijk verfrissende rust.

Friese polders
In de weilanden rond het Sneekermeer kun je vogels als goudplevieren, grutto’s en kieviten spotten. Het is hier heerlijk kilometers maken over de dijkjes. Je rijdt kilometers lang door een dunbevolkt gebied. Wat een stilte! Vlak voor Akkrum kom je langs Drijfveer & Tusken de Marren, een leuk plekje om even op het terras te genieten van koffie met appeltaart. Je kunt er ook een hapje eten of een nachtje blijven slapen.

Friese kerkjes
Behalve natuurschoon vind je in Friesland ook oude dorpjes, zoals Oppenhuizen. Je passeert hier onder meer de mooie Johanneskerk uit 1695. Iets verderop staat de monumentale pastorie uit 1866. In Goingagijp kun je bij de kerk nog een authentieke Friese klokkenstoel bewonderen. Je komt ook door Terherne dat op de hoek ligt van een landaanwinning uit de twaalfde eeuw. Volgens de inwoners van dit dorpje speelt de kinderboekenserie De Kameleon zich hier af.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Drijfveer & Tusken de Marren (Ulbe Twijnstrawei, 8491 CJ, Akkrum, Friesland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Drijfveer & Tusken de Marren
Ulbe Twijnstrawei
8491 CJ Akkrum
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Ulbe Twijnstrawei
8491GB Heerenveen

akkrum

Galamaleane
8491BB Heerenveen

VVV-agentschap Terherne bij het Botenstation

Koailân 2
8493 LA Terherne
+31 (0)566 68 92 88
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Drijfveer & Tusken de Marren

Drijfveer & Tusken de Marren

Restaurant

In het hartje van de prachtige Friese Meren vind je Drijfveer ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Peter

geplaatst op:

Deze route was geen 50 maar 40 kilometer lang . In plaats van een kleine omweg door het centrum van Sneek waar meer dan voldoende ruimte (10 km) voor is verlaat de route Sneek via de rondweg direct langs de snelweg en verder via een industrieterrein. Ook was er in het begin gekozen voor een smalle 60 kmpu weg waar diverse auto s met minimaal 80 voorbij scheurden. Een veel mooier en veilig alternatief was een fietspad langs de Nije wetering. Verder zou wat aanvullende informatie over eetgelegenheden onderweg helpen.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 164788 | Toegevoegd op 25-7-2014 | Laatst gewijzigd op 15-2-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding