Van Arcen naar Grubbenvorst en Velden

Fietsroute 164752

Aangeboden door:

6810 121

Omschrijving

Het plaatsje Arcen, één van de kernen van de gemeente Venlo, ligt in een groene beboste omgeving waar je heerlijk kunt fietsen. Al in 1330 was Arcen een belangrijke schakel met het achterland en ontwikkelde het strategisch aan de Maas gelegen dorpje zich al snel tot vestingstadje. Venlo onderging de hevige concurrentie en de verhoudingen werden slechter toen Venlonaren met een list Arcen platbrandden in 1586. Ook het klooster van Sint Barbara onderging de toorn van Venlo en werd in brand gestoken. De resten van de ruïne zijn nog altijd nabij in de bossen te zien. Arcen weet toeristen te vermaken met een plaatselijke bierbrouwerij, waar Hertog Jan gebrouwen wordt en bij de graanbrouwerij kan je zien hoe mout jenevers en likeuren gebrand worden. Monumentale panden, zoals de kerk en het gemeentehuis, maar ook een thermaalbad, zijn plaatsen waar je het beste van Arcen kunt ervaren. Maar het meest bekend is waarschijnlijk het markante kasteel van Arcen, dat met haar prachtige kasteeltuinen uitnodigt tot inspirerende wandelingen. Het landgoed is ongeveer 32 hectare groot en biedt uren aan wandelplezier voor de natuurliefhebber. Geniet van verrassende kleuren en heerlijke geuren in de kunstig aangelegde tuinen. Er is een adembenemend Rosarium met 12.000 rozen. Ook zijn er talloze beekjes en vijvers te vinden. In de golftuin kun je ontspannen een potje midgetgolfen tussen de romantisch klaterende watervallen! De volgende stop is een prachtige onder- en bovenslag watermolen uit 677. De Wijmarse Molen maalde graan en werd voor het eerst aanzienlijk verbouwd in 1881. De bestaande waterraderen en de inrichting van de oliemolen werden verwijderd, maar de molen verviel vanaf 1944 door achterstallig onderhoud. In 1980 begon een enthousiaste ondernemer met enige liefde voor molens het molengebouw en omgeving te ontdoen van de wildgroei. De molen werd in 1990 gerestaureerd en er is sindsdien weer een graanbranderij in gevestigd, die de naam De IJsvogel draagt. De laatste bezienswaardigheid die je op deze route kunt zien is de Slottermolen in Grubbenvorst. Limburg telde ooit in totaal 51 watermolens, waar deze er één van is. De voormalige middenslag watermolen staat via een molenvijver in verbinding met de Everlose Beek. De molen dateert uit 1849, maar het molengedeelte is nog vier eeuwen ouder. Tegenwoordig wordt er met de molen elektriciteit opgewekt, hoewel het in 1966 werd verbouwd tot woonhuis.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

94
94 (Lingsforterweg, 5944BB, Venlo, Limburg, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

94
Jouw startpunt
Knooppunt 94
Lingsforterweg
5944BB Venlo
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Lingsforterweg
5944BA Venlo

Veerdienst Lottum - Lomm

Fossa Eugenia

An der Fossa
47638 Straelen

Rijwielspeciaalzaak Ger Kellenaers

De Steegh 13
5973 PZ Lottum
+31 (0)774 63 28 93
Stuur een mail

Watertap: gratis water voor onderweg

Houthuizerweg 18
5973RG Lottum

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Slottermolen

Slottermolen

Waterradmolen

Molens aangedreven met zuivere natuurkracht van beken en strom...

Meer informatie
Arcen - Wijmarsche Wassermühle

Wijmarsche watermolen

Waterradmolen

De Wijmarsche watermolen behoorde toe aan het kasteel Arcen. D...

Meer informatie
KasteeltuinenArcen_Tuinen_Rosarium_Winnerstuin_3

Kasteel Arcen

Kasteel

Kasteeltuinen Arcen, gelegen in het pittoreske dorpje Arcen in...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie route goed aangeven en gemaakt!"

 geplaatst op:

Stuk langs snelweg en bedrijventerrein fresh park was wat minder. Verder genoten !

Dick

op:

"Mooie route."

 geplaatst op:

Wel ontbreken een paar knooppunten in de route. Dankzij de gps zijn we niet verkeerd gereden. Knooppunt 80 en 40 ontbreken tussen 82 en 83 Tussen 95 moet 34 aangevuld wórden En tussen 27 en 94 zit nr 44

"mooie route, maar er ontbreken wel knoopunten!!"

 geplaatst op:

Tussen knooppunt 82 en 83 moet je vanaf 82 eerst knooppunt 40 volgen. Dat staat niet in de route beschrijving. En tussen 95 en 94 ontbreekt knooppunt 27. Als je dat niet paraat hebt, raak je de weg kwijt. Graag de route updaten, svp.

Bernadette, Utrecht

geplaatst op:

Mooi uitzicht op de rivier en tweemaal met het pontje varen. Fijne route!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 164752 | Toegevoegd op 25-7-2014 | Laatst gewijzigd op 20-10-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding