Van Noord-Beveland naar Walcheren

Fietsroute 163589

Aangeboden door:

4063 23

Omschrijving

In het westelijke deel van Zeeland ligt een schiereiland waar je kunt genieten van de weidsheid van de provincie, terwijl je door het landschap fietst. Je ziet de Noordzee, de Westerschelde en het Veerse Meer liggen. Er tekent zich een scherp contrast af tussen de openheid van de jonge polders en de bruisende plaatsjes die je onderweg aandoet. Wanneer je over Walcheren fietst, kom je in Veere langs Suster Anna. Schuin tegenover het historische stadhuis en een fenomenale oude stadstuin is een pauze bij dit leuke etablissement erg aanlokkelijk. Maak gebruik van een drankje en lekkere bite bij het sfeervolle restaurant voordat je op de fiets stapt om aan het tweede deel van je tocht te beginnen. Je kunt gratis je auto parkeren bij het startpunt in het noordelijke deel van Midden-Zeeland: Noord-Beveland. Het voormalige eiland is met drie dammen en een brug verbonden aan het vasteland. In het verleden had het eiland te kampen met veel overstromingen. Na een grote stormvloed werden in 1014 de eerste dijken aangelegd. Ook werden terpen verhoogd. Na nog een stormvloed in 1134, werd heel Noord-Beveland omdijkt, maar het mocht niet baten: in 1134 stuwden stormwinden het water zo hoog op dat heel het eiland overspoeld werd. In 1598 werden de dorpen Colijnsplaat en Kats aangelegd en in de volgende eeuw ontstond ook Wissenkerke. Daarna ging de inpoldering snel: in 1684 was heel Noord-Beveland ontgonnen. Tijdens de Watersnoodramp (1953) voltrok zich wat bekend staat als ‘het wonder van Colijnsplaat’: een dijkdoorbraak werd hier op het nippertje voorkomen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats (Vredenhofweg, 4493RA, Noord-Beveland, Zeeland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Vredenhofweg
4493RA Noord-Beveland
Plan route naar startpunt

VVV Kamperland

Veerweg
4493AJ Noord-Beveland
0118 58 13 42
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/pannenkoekenhuizen004.png

Suster Anna

Pannenkoekenhuis

Eeterij Suster Anna is gelegen aan de Markt in Veere, op steen...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 163589 | Toegevoegd op 21-7-2014 | Laatst gewijzigd op 8-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding