Fietsen rondom Nationaal Park De Groote Peel

Fietsroute 163461

Aangeboden door:

6373 47

Omschrijving

Deze fietstocht van ruim 46 kilometer start bij Oranje Hotel Eten en Drinken in Meijel. Hier kun je een fijne overnachting boeken, zodat je er een meerdaags uitje van maakt. Maar je kunt hier ook terecht voor een lekker hapje en drankje na je wandeling of fietstocht. Je kunt hier gratis parkeren: de ideale start van je fietstocht! Verder fiets je door de Dennendijkse bossen, kom je langs het 600 jaar oude kasteel van Asten en fiets je rondom Nationaal Park De Groote Peel.

Dennendijkse bossen
Natuurliefhebbers opgelet, want deze route gaat dwars door de natuur in omgeving Asten. Zo fiets je door de Dennendijkse Bossen, een jong bosgebied ten zuiden van de Astense Aa. Het bos is aangeplant op zandverstuivingen en heidevelden. Het bos bestaat voor een groot deel uit grove dennen. Het gebied is onderdeel van een stiltegebied, dus hier kom je pas echt tot rust.

Kasteel Asten
Tijdens de fietstocht kom je langs een aantal mooie bezienswaardigheden. Neem bijvoorbeeld het schilderachtige kerkdorpje Asten. De prachtige Rooms-Katholieke kerk in het centrum is neogotisch en dateert uit 1899, maar ook het meer bescheiden Protestantse zaalkerkje is de moeite van het bekijken waard. Je fietst ook langs het meer dan 600 jaar oude kasteel van Asten, dat verscholen ligt achter weelderige begroeiing aan de rand van de Peel.

Nationaal Park de Groote Peel
Vanuit Asten fiets je zuidwaarts richting Heusden en vervolgens fiets je rondom Nationaal Park de Groote Peel. Nationaal Park De Groote Peel is een weids, waterrijk en stil hoogveengebied dat vooral bekend staat om zijn vele vogelsoorten en bijzondere geschiedenis. Overal in het landschap zijn de ‘littekens’ van de turfwinning in het verleden nog zichtbaar. Het eindpunt van je route is weer bij Oranje Hotel Eten en Drinken in Meijel.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Oranje Hotel Eten en Drinken
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Oranje Hotel Eten en Drinken
Raadhuisplein
5768 AR Meijel
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Raadhuisplein
5768AR Peel en Maas

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Oranje Hotel Meijel

Oranje Hotel Eten en Drinken

Hotel

Meijel is gezegend met een mooi plein in een prachtige omgevin...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Buitencentrum De Pelen

Buitencentrum De Pelen

Museum
Geen foto van Asten

Asten

Ruïne

Op een omgracht terrein staan de ruïnes van het laatste huis A...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 163461 | Toegevoegd op 21-7-2014 | Laatst gewijzigd op 19-11-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding