Genieten van Nederland en Duitsland

Fietsroute 162605

Aangeboden door:

6304 57

Omschrijving

Deze tocht neemt je mee door het Nederlands-Duitse grensgebied tussen Haaksbergen en Vreden. Je fietst door Twente, de Achterhoek en door het Duitse Münsterland. Op deze route liggen geen grote steden of dorpen: een ideale route dus als je op zoek bent naar rust, stilte en uitgestrekte natuur. Je fietst onder meer door het Krosewicker Grenzwald, een grensoverschrijdend natuurgebied waarvan het grootste deel in Duitsland ligt. In het midden ligt een natte heide heidegebied en een ven met een kwetsbare flora en fauna. In het Lüntener Wald hoor je bij de meertjes vele kikkers kwaken. Na een bezoek aan de Duitse dorpjes Lünten en Altstätte rij je het hoogveengebied van Twente binnen. Het Witte Veen is een prachtig heide- en bosgebied dat rijk is aan velden van het kwetsbare klokjesgentiaan en wollegras. Het was vroeger een geliefde grensovergang voor smokkelaars, maar tegenwoordig lopen hier in de schemer Schotse Hooglanders te grazen. Het Haaksbergerveen is een hoogveengebied van ongeveer 500 hectare. Dit gebied staat op de lijst van beschermde gebieden. Wanneer je er doorheen fietst, begrijp je waarom. Je ziet prachtige witte en paarse zeeën van zonnedauw en klokjesgentiaan. De vochtige grond in het gebied trekt veel libellen en amfibieën aan. Een ideale plaats om op een (picknick-)bankje een pauze te pakken en het natuurschoon op je in te laten werken. In de omgeving van het dorpje Rekken zie je enkele monumentale boerderijen uit de negentiende eeuw. Ook fiets je langs de Piepermolen, een windmolen uit 1796. De molen heeft niets te maken met aardappels, maar ontleent zijn naam aan de familie die hem tussen 1907 en 1965 in eigendom had. De Piepermolen heeft een bijzondere vorm: de onderste twee meter is cilindrisch, waarna het verloop naar boven toe sterk getailleerd conisch is opgemetseld. Deze route begint en eindigt in Hotel Restaurant Kloppendiek in Zwillbrock, een dorpje dat net over de Nederlandse grens in Duitsland ligt. In een rustige omgeving geniet je hier van de typische Westfaalse gastvrijheid én kookkunst. Zo komt het totale assortiment aan gebak en brood uit de eigen bakkerij. De appeltaart en kruisbessenbaisse zijn een aanrader: ze worden gemaakt naar een traditioneel familierecept. In het restaurant is het heerlijk tafelen na een mooie fietsdag. Hoe relaxt is het dan om na een aperitiefje niet meer de auto te hoeven pakken, maar neer te strijken in een comfortabel hotelbed? Zeker als de volgende dag nog een mooie fietstocht wacht, want je kunt ook route 162606 vanuit dit hotel fietsen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hotel Restaurant Kloppendiek
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hotel Restaurant Kloppendiek
Zwillbrock
48691 Vreden
Plan route naar startpunt

Biologisch Station Zwillbrock e.V.

Zwillbrocker Straße 10
48691 Vreden
+49 2564 98600
Stuur een mail

Vredenseweg 9
7152CW Eibergen

Parkeerplaats

Meeldijk
7152AX Berkelland

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesugesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Genietmomenten

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels389.png

Hotel Restaurant Kloppendiek

Hotel

Hotel Restaurant Kloppendiek ligt net over de grens in Duitsla...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van De Sfeer van Weleer

De Sfeer van Weleer

Museum

Dit privémuseum is gevestigd in een oude boerenschuur die stam...

Meer informatie
Geen foto van Piepermolen

Piepermolen

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 162605 | Toegevoegd op 17-7-2014 | Laatst gewijzigd op 25-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding