Blotevoetenroute

Fietsroute 162057

Aangeboden door:

2986 115

Omschrijving

Op de fiets langs de vier blotevoetenpaden van Nuenen! Dat wordt dus regelmatig afstappen om even je tenen te laten wiebelen. Lopen op blote voeten is heerlijk – denk maar aan een strandwandeling. Maar het is ook nog eens heel gezond! Regelmatig blootsvoets lopen op verschillende ondergronden stimuleert het hart en de bloedsomloop, het regelt de bloeddruk én is goed voor de coördinatie. Maar dat is nog niet alles: zo’n rondje blotevoetenpad verstevigt ook de rugspieren en bevordert de darmwerking. En dat allemaal in een mooie omgeving, waar je met je aandacht helemaal naar je voeten gaat: sommigen vinden het echt een meditatieve ervaring. Probeer het eens! Na het lopen op blote voeten ervaar je meer energie, stromend door je hele lichaam – ook die voeten, waar je normaal weinig aandacht aan besteedt. Met deze route ontdek je de blotevoetenpaden door het ganzenbloemenveld rond molen De Roosdonck, het wilde bloemenveld er tegenover, het parkje De Ruise Hof en het Langrepelpad. Je loopt over een ondergrond van kortgemaaid gras, dat heerlijk aanvoelt aan je voeten. Bij de Ruise Hof voelt het echt aan als een donsdeken van gras – ook leuk met jonge kinderen! Je start bij dorpsboerderij Weverkeshof en leidt je eerst langs de mooie Hooidonkse Beek. Je fietst een route rond Gerwen, net boven Nuenen. Onderweg kom je verschillende blotevoetenpaden tegen – De Rulse Hof herken je meteen aan de felgekleurde bankjes en de kunstobjecten van Stichting Lunet zorg. Zin om nog iets te drinken na de route? In Nuenen vind je leuke terrasjes! Restaurant P69, de brasserie van Auberge Vincent, kijkt bijvoorbeeld mooi uit op het parkje in het centrum van het dorp. Let op: de blotevoetenpaden zijn geopend van half juni tot oktober 2014.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

78
78 (Berg, 5674SJ, Nuenen c.a., Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

78
Jouw startpunt
Knooppunt 78
Berg
5674SJ Nuenen c.a.
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Jhr Hugo van Berckellaan
5671CH Nuenen c.a.

VVV Nuenen in Vincentre

Berg
5671CD Nuenen c.a.
040 283 96 15
Stuur een mail

helmond brandevoort

Diepenbroeksingel
5707DH Helmond

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Dennis, Anders

op:

Mine&Michel

op:

J, Anders

geplaatst op:

Geen positie bepaling

"Doordat ze bij Nuenen aan het fietspad aan het werken zijn is het zoeken naar de juiste route, maar dat neemt niet dat het een schitterende fietsroute is."

 geplaatst op:

Geen

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 162057 | Toegevoegd op 15-7-2014 | Laatst gewijzigd op 20-11-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding