De natuur rondom Haaksbergen

Fietsroute 160680

Aangeboden door:

3161 45

Omschrijving

Deze tocht neemt je mee door de landelijke omgeving van Twente. Vanuit Diepenheim rij je naar Haaksbergen door een landschap dat bestaat uit akkers, weilanden, oude bossen en vochtige beekdalletjes. Je ziet regelmatig idyllische streekboerderijen. De rust in deze regio doet bijna ouderwets aan, je zou hier bijna vergeten dat je in de jachtige 21e eeuw leeft. Ten oosten van Haaksbergen liggen enkele grote natuurgebieden. Je fietst door het Buurserzand, een uniek natuurgebied waarin heidevelden met honderd jaar oude jeneverbessen, graslanden, bosjes en kleine akkers elkaar afwisselen. Door zijn natte karakter trekt het Buurserzand bijzondere planten aan. Op natte graslanden liggen enkele orchideeënweitjes met onder andere de gevlekte orchis, de kwetsbare en zeldzame klokjesgentiaan en parnassia. Ook zie je in dit natuurgebied zonnedauw en beenbreek. Een bijzondere bewoner van het Buurserzand is het gentiaanblauwtje, een vlinder dat helemaal afhankelijk is van de klokjesgentiaan. Ook leven hier amfibieën, vele libellen en waterjuffers en vogels als de nachtzwaluw, blauwborst en waterral. Stap gerust even af in Haaksbergen om het centrum van dit oude dorp even te bezichtigen. Haaksbergen is rond 800 ontstaan als landbouwnederzetting aan de Buurserbeek. Aan dit watertje zijn restanten gevonden van een houten kerkje van rond het jaar 1000, de voorloper van de huidige Sint Pancratius-kerk. In het dorpje zie je ook nog enkele herenhuizen uit de bloeiperiode van de Twentse textielindustrie.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

7
7 (Wethouder Goselinkstraat, 7496PB, Hengevelde, Overijssel, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

7
Jouw startpunt
Knooppunt 7
Wethouder Goselinkstraat
7496PB Hengevelde
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Wiener-Benteler Scheidingsweg
7496PX Hof van Twente

Treinstation Goor

Stationslaan 3
7471 VR Goor

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 160680 | Toegevoegd op 11-7-2014 | Laatst gewijzigd op 24-12-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding