Proef de rust rond hoppestad Poperinge

Fietsroute 160660

Aangeboden door:

1559 7

Omschrijving

Met deze route verken je de omgeving van Poperinge en Ieper. Je fietst door het West-Vlaamse Heuvelland waar beboste en glooiende heuvelruggen elkaar afwisselen met drooggelegde polders, akkervelden en historische plaatsjes en gebouwen. In deze regio tikt de tijd schijnbaar iets minder vlug, hier heersen de rust, de natuur en de traditie, zoals het brouwen van bier. Er wordt hier veel hop verbouwd, wat deze streek een unieke uitstraling geeft. Poperinge staat bekend als de hoppestad. In het centrum fiets je langs het Hopmuseum dat in het stadsschaalcomplex is gevestigd. Hier werd vroeger hop gewogen, gekeurd en gestapeld. In het museum leer je alles over de geschiedenis en de levenscyclus van de hop, onder meer dankzij de uitgebreide collectie authentieke hoptuigen. Het stadscentrum van Poperinge telt drie grote gotische kerken, waaronder de Sint-Janskerk uit 1300. Neem ook een kijkje in het Weeuwhof. Deze huisjes, tussen 1769 en 1782 opgetrokken rond een binnenplein, doen sterk denken aan een begijnhof. Ze waren echter bedoeld om alleenstaande vrouwen en weduwen (weeuwen) onderdak te geven. Nu heeft het hof een sociale woonfunctie. Over een mooie landelijke route fiets je via Ieper, Zonnebeke en Boezinge weer terug naar Poperinge. In dit landschap zijn nog altijd de diepe littekens uit de Eerste Wereldoorlog zichtbaar in de vorm van bunkers en begraafplaatsen. Overal kom je kerkhoven tegen, van de geallieerden én van Duitse soldaten. De rijen witte zerken maken nog altijd een verpletterende indruk. Vooral Ieper is getekend door de Eerste Wereldoorlog. Ieper werd in die vreselijke tijd langs drie zijden door Duitse troepen belegerd, een front dat berucht werd als de Ieperboog, in het Frans de Ypres Salient geheten. Er sneuvelden zo’n half miljoen mannen in die periode. Ieper bleef uit handen van de Duitsers, maar de stad werd geheel verwoest. De wederopbouw duurde meer dan veertig jaar. Wanneer je nu over de Grote Markt fietst, kun je je dus verbazen over de middeleeuwse uitstraling. In de Lakenhalle, een door UNESCO beschermd monument, vind je museum In Flanders Fields. Deze permanente tentoonstelling leert je alles over de Grote Oorlog. Vooral de verhalen van de mensen die deze oorlog meemaakten staan centraal, maakt een bezoek tot een indringende ervaring.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

28
28 (Deken De Bolaan, 8970, Poperinge, Vlaanderen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

28
Jouw startpunt
Knooppunt 28
Deken De Bolaan
8970 Poperinge
Plan route naar startpunt

Toerisme Poperinge

Grote Markt 1
8970 Poperinge
+32 (0)57 34 66 76
Stuur een mail

Bezoekerscentrum Lijssenthoek

Boescheepseweg 35A
8970 Poperinge

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/bezienswaardigheden024.png

Het Hopmuseum

Bezienswaardigheid

In dit museum staat de hopteelt in Poperinge centraal. Hoe zij...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Nationaal Hopmuseum de Stadsschaal

Nationaal Hopmuseum de Stadsschaal

Museum

Poperinge staat bekend als hoppestad, omdat hier driekwart van...

Meer informatie
Geen foto van In Flanders Fields

In Flanders Fields

Museum
Geen foto van Memorial Museum Passchendaele 1917

Memorial Museum Passchendaele 1917

Museum

Het museum brengt op een aangrijpende en aanschouwelijke manie...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 160660 | Toegevoegd op 11-7-2014 | Laatst gewijzigd op 10-12-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding