Nijmeegse Wandel4daagse Dag 2: De dag van Wijchen

Fietsroute 160011

Aangeboden door:

3277 96

Omschrijving

De Nijmeegse wandelvierdaagse – voluit de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen – is een begrip. Wil je de prachtige routes die de lopers afleggen eens op de fiets bekijken? Dat kan! Route.nl heeft fietsroutes uitgezet over het parcours van de langste dagafstanden van de Vierdaagse! De Vierdaagse kent iedere dag een andere route door het Gelderse, Brabantse of het Limburgse land, in de wijde omgeving van de stad Nijmegen. Elke wandeldag staat een andere plaats in de omgeving van Nijmegen centraal. Zo heet de eerste wandeldag De dag van Elst, de tweede De dag van Wijchen, de derde De dag van Groesbeek en tot slot de vierde De dag van Cuijk. Deze route leidt je door het mooie landschap van Wijchen en wordt dan ook De dag van Wijchen genoemd; het parcours van dag twee van de Vierdaagse. Je komt twee keer door dit leuke dorp, probeer zeker de tijd te vinden om op de heen- of terugweg even binnen te stappen bij Kasteel Wijchen met het museum. Hier leer je alles over de archeologie, hedendaagse kunst en regionale geschiedenis van de streek. Wijchen is heel bijzonder vanwege het Romeinse villa-landschap. In de Romeinse tijd bestond het grondgebied van Wijchen uit een groot aantal kleine nederzettingen. Na verloop van tijd vestigden enkele rijke Romeinen zich hier, in luxe villa’s. Die afwisseling van inheemse en Romeinse bewoning maakt Wijchen heel apart. Wijchen is een gezellig dorp om even wat te drinken of te snuffelen in de winkeltjes. Buiten Wijchen maak je een mooie bocht langs het water – een leuk plekje om even af te stappen bij Logis Hotel-Restaurant Hoogeerd en te genieten van een koffie of lunch met uitzicht over de Maas. Ook de lus naar Nijmegen is de moeite waard. Onderweg kom je langs het enige overgebleven deel van het huis te Hatert, de 14e eeuwse vierkante toren. Het is een bakstenen toren van twee verdiepingen. In Nijmegen zelf kom je vlak langs het Nationaal Fietsmuseum Velorama, een must voor de echte fietsliefhebber. Nergens in West-Europa vind je zo'n uitgebreide collectie fietsen en toebehoren als in dit historische pand aan de Waalkade. Neem meteen de kans om even rond te snuffelen op Het Valkhof, historisch gezien wellicht de meest interessante plek van Nederland. Aan deze strategische heuvel, die hoog uittorent boven de Waal, is bijna de hele geschiedenis van West-Europa af te lezen. De bouwgeschiedenis van de opeenvolgende vormen van bewoning op het Valkhof is een van de best bewaarde geheimen van Nijmegen. Door de continuïteit sinds de prehistorie op een terrein van beperkte omvang heeft iedere tijd er zijn sporen achtergelaten.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Valendrieseweg, 6602GJ, Wijchen, Gelderland, Nederland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Wijchen
Valendrieseweg
6602GJ Wijchen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

De Steenoven
6602HH Wijchen

VVV Wijchen in Museum Kasteel Wijchen

Kasteellaan
6602DE Wijchen
0900 112 23 14

wijchen

Leeuwebekstraat
6602BN Wijchen

Bezoekerscentrum Land van de Heerlijkheden

Van Balverenlaan
6615AH Wijchen

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Rob

op:

"Leuke route rondom Nijmegen"

 geplaatst op:

Dag 2 van de vierdaagse is leuker dan dag 1. Meer natuur en leuke fietspaden.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 160011 | Toegevoegd op 8-7-2014 | Laatst gewijzigd op 6-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding