Utrecht-Zeeland Tourroute - 2e etappe Le Tour De France 2015

Fietsroute 159999

Aangeboden door:

21546 71

Omschrijving

Heb je altijd al eens een heuse Touretappe willen rijden? Het kan gewoon in eigen land. Deze rit van Utrecht naar Zeeland vormt de tweede etappe van de Tour de France 2015. Natuurlijk tref je geen heuvels of bergen aan op deze rit, maar vooral in Zeeland loop je kans een typisch Nederlandse ‘helling’ tegen te komen: de wind.

Je begint deze lange rit bij de Dom in Utrecht. Via De Meern rij je het waterrijke veengebied van het Groene Hart in. Je fietst door Montfoort en Oudewater naar de gezellige kaasstad Gouda. Vanaf Nieuwerkerk aan den IJssel rij je stroomafwaarts langs de Hollandse IJssel die bij het Kralingseveer uitmondt in de Nieuwe Maas, de rivier die je Rotterdam binnenloodst. Tijdens je rit over de Maasboulevard heb je prachtig uitzicht op het Noordereiland en de Kop van Zuid. Door een fietsbuis in de Maastunnel bereik je de andere kant van de Nieuwe Maas en rij je door de wijk Charlois naar de oevers van de Oude Maas.

Bij Hoogvliet steek je de Oude Maas over en begin je aan een kleine eilandentocht, waarvan Putten de eerste bestemming is. Het volgende eiland is Goeree-Overflakkee, waar je onder meer door Ouddorp fietst. Via de Brouwersdam bereik je Schouwen-Duiveland. Al snel rij je langs de oevers van Nationaal Park Oosterschelde, een natuurgebied dat op 8 mei 2002 officieel de status van Nationaal Park kreeg. Met een oppervlakte van circa 370 km² (waarvan 350 km² buitendijks) is Nationaal Park Oosterschelde het grootste nationale park van Nederland. Je komt langs een uitkijktoren, waar je boven vele vogels, een frisse wind en een adembenemend uitzicht over de Oosterschelde wachten. Natuurlijk zie je in de verte ook de indrukwekkende Oosterscheldekering liggen, de grootste van de 13 Deltawerken.

De finish is uniek, want die ligt op Neeltje Jans, het kunstmatige eilandje in de monding van de Oosterschelde. Ooit was Neeltje Jans een zandplaat. Voor de bouw van de stormvloedkering werd de plaat opgehoogd en omgevormd tot werkeiland. In de loop der jaren hebben weer en wind van Neeltje Jans een prachtig duinlandschap gemaakt dat door helmgras en duindoorn bijeen wordt gehouden. In 2010 reed de Tourkaravaan tijdens de etappe van Rotterdam naar Brussel als eens over Neeltje Jans. Hier lag toen een tussensprint die gewonnen werd door Lars Boom. Heb jij aan het einde van deze rit nog kracht over om sprintend de meet te passeren?

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

31
31 (Oudegracht, 3511AV, Utrecht, Utrecht, The Netherlands)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

31
Jouw startpunt
Knooppunt 31
Oudegracht
3511AV Utrecht
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Neude
3512AD Utrecht

Ambulant Utrecht

Choorstraat 7-BS
3511KK Utrecht
0800 - 0830
Stuur een mail

VVV Utrecht

Servetstraat
3512JC Utrecht
0900 128 87 32
Stuur een mail

utrecht centraal

Spoor 5
3511CB Utrecht

Bezoekerscentrum Amelisweerd

Koningslaan
3981HD Bunnik

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Camping de Meypacht

Camping de Meypacht

Camping

Camping de Meypacht bevindt zich op een prachtige en gunstige ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 159999 | Toegevoegd op 8-7-2014 | Laatst gewijzigd op 21-12-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding