Een rondje om de Wieden

Fietsroute 159154

Aangeboden door:

5191 78

Omschrijving

De Wieden en de Weerribben vormen samen één van de belangrijkste moerasgebieden van Europa. Door veenwinning is dit poldergebied in de geschiedenis flink afgegraven. Hierdoor zijn uitgestrekte rietvelden, bloemrijke hooivelden ontstaan. Water, héél veel water, in de vorm van kolkjes, meren, plassen, vaarten en vennen stimuleert de groei van bijzondere planten. De moerassen zijn dichtbegroeid en hier kom je onder andere dennenwolfsklauw, moeraswolfsklauw, blonde zegge en slank wollegras tegen. Viseters zoals de aalscholver, de Wulp, de zwarte stern en de purperreiger halen hun voedsel uit de wateren van De Wieden, maar ook andere roofvogels jagen hier. De bruine kiekendief en zeldzame velduil maken op de trilvenen, blauwgraslanden en veenheiden hun prooi. Het prachtige natuurgebied wordt gekenmerkt door meren, kolkjes, vaarten, uitgestrekte rietvelden, maar ook bloemrijke hooilanden en dichte moerasbossen. Fietsend door De Wieden kan je volop genieten van rustige wateren, maar ook van de bedrijvigheid die past bij de vele jachthavens die in dit gebied liggen. Een leuke bezienswaardigheid langs de tocht is de Monnikenmolen in Sint Jansklooster. De in 1857 gebouwde stellingmolen is met riet gedekt. Zoals het merendeel van de molens in Nederland fungeerde en fungeert de Monnikenmolen als korenmolen. Deze molen en de bijgebouwen al van veraf te zien. Een prachtig plaatje! Ontdek familiepark Netl de Wildste Tuin aan het begin van de fietstocht. Wilde tuinen, een speeltuin, een zwemstrand, een strandpaviljoen, en een golfbaan maken deze locatie tot een leuke verblijfplaats voor jong en oud. Geniet van bloemen, planten en kruiden die lekker ruiken of lekker smaken, maar geniet ook van de kinderen die kraaiend van plezier met de kabelbaan dwars door de tuin roetsjen. Kun je geen genoeg krijgen van de gezelligheid en het plezier? Kom dan nog eens terug als je ook route 159155 hebt gefietst, want ook deze tocht komt langs bij Netl De Wildste Tuin.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Netl De Wildste Tuin (8317 RD, Noordoostpolder, Flevoland, The Netherlands)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Netl De Wildste Tuin
8317 RD Noordoostpolder
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Leemringweg
8317RE Noordoostpolder

Bezoekerscentrum Het Waterloopbos | Proeflab//

Voorsterweg 34A
8316PT Marknesse

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/bezienswaardigheden023.png

Netl De Wildste Tuin

Leuke afstappers

Netl De Wildste Tuin is een familiepark in het buitengebied va...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Monnikenmolen

Monnikenmolen

Museum

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Arjan , Anders

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 159154 | Toegevoegd op 4-7-2014 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding