Oostrum, Horst en Tienray

Fietsroute 159133

Aangeboden door:

3111 15

Omschrijving

Ten oosten van Horst strekt het Broekhuizerbroek zich uit. De oude Maasmeanders zorgen hier voor een uniek stukje natuur in Nederland. Vochtige graslanden, moerassen en broekbossen, maar ook uitgeveende plassen strekken zich hier voor je uit, variërend in hoogte en begroeiing. Kwelwatertjes ontstaan in de lager liggende gedeelten. In het midden van de meander is een hoge stuifzandopduiking die De Hondsberg wordt genoemd. Je fietst ook door het mooie Venray, dat van oudsher een agrarisch ingestelde gemeente is. De naam is afkomstig van het woordje ‘venne’ en van ‘ooien’, dit komt doordat Venray op een plek ligt waar ze vroeger veel grond hebben moeten ontginnen voordat het voordat geschikt was om te gebruiken. Na de Tweede Wereldoorlog is Venray een nieuwe (industriële) weg ingeslagen. Vanaf 1949 vestigden zich enkele kleine industrieën in Venray en sindsdien is de industrie in Venray sterk toegenomen. Tijdens je fietstocht kun je ook twee leuke bezienswaardigheden verwachten. Molen Eendracht Maakt Macht in Meterik is er daar één van. De ronde stenen beltmolen werd in 1898 gebouwd met geld dat werd ingebracht door de inwoners van Schadijk. Het jaartal 1798, dat op de baard van de koremolen staat is daardoor misleidend, maar de molen werd gebouwd met onderdelen van een oudere molen die uit dat jaar dateerde. Eendracht Maakt Op zaterdagmiddag kun je vers gemaalde granen in de molenwinkel kopen. Ook het maalproces kun je in de molen meemaken. Na ruim 2,5 uur fietsen wordt je inspanning beloond met een fraai uitzicht op kasteelboerderij De Gun. Aan de rand van een oude Maasmeander pronkt dit prachtige pand aan de rand van een hoog terras. De gracht rondom het voormalig kasteel is voor een deel nog zichtbaar. Let ook op het fraaie metselwerk onder de dakrand. Parkeer je auto bij het Spraelandhof en boek een verblijf in de mooie boerderij, zodat je er een echte fietsvakantie van kunt maken. Na het maken van deze tocht of route 159131 die hier ook begint en eindigt, kom je lekker ‘thuis’ in de gezellige boerderij. Een spelletje, een glaasje wijn voor de open haard of gewoon lekker vroeg naar bed: de ongedwongen sfeer geeft je het ultieme vakantiegevoel.
Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

B&B Spraelandhof
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
B&B Spraelandhof
Spralandweg
5807ER Venray
Plan route naar startpunt

venray

Stationsweg
5807EN Venray

Parkeerplaats

Het Spekt
5861CN Venray

VVV Venray

Mgr. Goumansplein 1 1
5801 CZ Venray
0478 51 05 05
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende mooie plekjes die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Genietmomenten

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/groepaccommodaties006.png

B&B Spraelandhof

Groepsverblijf

Spraelandhof is een groepsverblijf dat in een prachtige boerde...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Eendracht Maakt Macht

Eendracht Maakt Macht

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie
http://fietsknooppunt.routeplanner.nl/html/PictureBase/lim_gun_de-3146.jpg

De Gun

Kasteel

Huize De Gun is een historische kasteelboerderij midden in een...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 159133 | Toegevoegd op 4-7-2014 | Laatst gewijzigd op 6-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.000.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding