Fietsen door de bossen rondom Oud-Heverlee

Fietsroute 159112

Aangeboden door:

2161 33

Omschrijving

Deze route neemt je mee door het Dijleland en het Hageland, twee idyllische landstreken vlakbij Leuven. Je rijdt door een glooiend landschap dat bezaaid is met akkers, weilanden, holle wegen en bossen. Vanaf de hoger gelegen stukjes kun je genieten van eindeloze uitzichten.

Verken het Meerdaalwoud
Het startpunt van deze route ligt in Oud-Heverlee. Andere charmante dorpjes die je aandoet tijdens dit tochtje zijn Huldenberg en Bierbeek. Neem hier even de tijd om lekker neer te strijken op een terrasje. Verder fiets je door het Meerdaalwoud, dat samen met het Heverleebos en Egenhovenbos het grootste gemengde loofbos van Vlaanderen vormt. Nergens anders in Vlaanderen zie je zoveel oude eiken met een omtrek dikker dan 250 centimeter. Ook vind je hier droge heidevelden, haagbeuken, adelaarsvarens, elzen en essen.

Waterradmolen
Bij het dorpje Terlanen rij je langs een oude waterradmolen uit 1429. Deze molen werd verwoest aan het einde van de 16e eeuw en weer opgebouwd aan het begin van de 17e eeuw. In 1774 en 1893 werd de molen gerestaureerd.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Waversebaan, 3050, Oud-Heverlee, Vlaams-Brabant, België
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt
Waversebaan
3050 Oud-Heverlee
Plan route naar startpunt

Oud-Heverlee

Bogaardenstraat
3050 Oud-Heverlee

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Waterradmolen

Waterradmolen

Waterradmolen

Deze waterradmolen stamt uit 1429. Deze molen werd verwoest aa...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Vooral gevaarlijk fietsen op slechte wegen"

 geplaatst op:

We hebben ondertussen al heel wat fietsroutes uitgeprobeerd en kunnen dus toch wel een beetje vergelijken. Deze route is beschamend slecht, vooral omwille van het feit dat meer dan de helft van de route in slechte/zeer slechte staat was en bovendien gevaarlijk omdat er geen/slechte fietspaden zijn. Bovendien is er een behoorlijk stuk met druk verkeer. We hebben inderdaad wel in de bossen gefietst, maar de titel is misleidend, want dat was misschien maar een vierde van de route. Drank en eten neem je best mee, want onderweg zijn er maar weinig gelegenheden. Kortom, wie graag zijn fiets in de vernieling rijdt en houdt van onveilig fietsen, die moet zeker deze route kiezen.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 159112 | Toegevoegd op 4-7-2014 | Laatst gewijzigd op 29-11-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding