Vanuit Diever door het Drents-Friese Wold fietsen

Fietsroute 157777

Aangeboden door:

10069 286

Omschrijving

Tussen Appelscha en Diever vind je het prachtige Nationaal Park Drents-Friese Wold. Fiets hier door weelderige bosgebieden en langs zandverstuivingen, vennen, heidevelden en moerassen. Je zult verrast worden door de pracht en de rust van dit mooie gebied. Trakteer jezelf op een tochtje door deze schitterende omgeving.

Gevarieerde natuur
Aan het begin van deze route fiets je door het esdorp Diever heen. Vanuit hier fiets je zo het nationale park in naar Appelscha. Na de Hoge Veluwe is dit nationale park het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland, maar je vindt er meer dan alleen maar bossen. Zo kom je ook langs grote heidevelden en zandverstuivingen. Dit gebied is perfect voor je als je op zoek bent naar een plek waar je even helemaal tot rust kunt komen. Kijk goed om je heen naar de natuur en geniet van de stilte die hier hangt. Voor je het weet voel je je helemaal kalm en ontspannen.

Landhotel & Restaurant Diever
Vanuit Appelscha fiets je weer terug naar Diever. Daar kun je neerstrijken bij Landhotel & Restaurant Diever voor een welverdiend hapje en een drankje. Heb je nog geen genoeg van de mooie omgeving? Boek dan een overnachting in het hotel en ga de volgende dag verder op pad.

Het Drents-Friese Wold
Het bijzondere aan het Drents-Friese Wold is de grote variatie aan natuur. Je vindt hier namelijk zowel droge als natte gebieden. Dat zorgt ervoor dat er allerlei soorten vogels leven en verder wemelt het er van de zoogdieren. Goed terrein voor wildspotters dus! Verder vind je overal in het landschap sporen van de hunebedbouwers en andere volkeren die hier eeuwen geleden leefden.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Landhotel & Restaurant Diever (Groningerweg, 7981 LA, Diever, Drenthe, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Landhotel & Restaurant Diever
Groningerweg
7981 LA Diever
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Bosweg
7981AR Westerveld

Toerist Info Dwingeloo

Brink 4
7991 CG Dwingeloo

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

DSC02057

Landhotel & Restaurant Diever

Restaurant

Landhotel & Restaurant Diever ligt midden in de natuur van Die...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Afwisselende route: helemaal Drents landschap!"

  op:

"Prachtige omgeving"

 geplaatst op:

Mooie smalle fietspaden door het bos, sommige fietspaden zijn wat hobbelig.! Leuke vennetjes , 1 fietspad ging door soort moeras veel water op pad spannend!! En koffiedrinken bij Landhotel Diever moet je absoluut doen??

Gretha

geplaatst op:

Mooie omgeving, jammer dat deze route niet helemaal klopt , knooppunt 61, 63, 68, 80,82 zijn erg onduidelijk of komen niet voor in de route.

Walter, Anders

op:

Ilse

op:

"De app klopt niet met de werkelijkheid"

 geplaatst op:

Nu 2 keer toch weer de app geïnstalleerd maar wederom de app geeft niet de goede knooppunten aan

"slechte weg en route klopt niet"

 geplaatst op:

wij ervaarden tijdens deze route dat de fietspaden tussen nummers 63, 61, 53, 67 naar 69 zeer slecht waren op verschillende plaatsen, 1 zelfs kritiek, de wortels van een boom heeft een middenstuk van een het asfalt omhoog gedrukt, met het gevolg dat er ineens een niveau verschil aan de zijkanten minstens 5 cm is, wanneer je van die hobbel afglijd kun je een behoorlijk letsel oplopen. verder klopt nummer 53 naar 69 niet, vandaar dat wij via 67 naar 69 zijn gegaan.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 157777 | Toegevoegd op 27-6-2014 | Laatst gewijzigd op 16-4-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding