Verken de omgeving van Londerzeel

Fietsroute 157498

Aangeboden door:

2881 22

Omschrijving

Ontdek de verstilde omgeving van Londerzeel, een dorp dat deel uitmaakt van de Groene Gordel ten noorden van Brussel. Je fietst door de polders langs weilanden, beekjes en akkers. Ook populieren, wilgen en essen sieren het landschap. Kasteel Diepensteyn is een oude middeleeuwse waterburcht uit de dertiende eeuw. De laatste bewoners verlieten het kasteel na de Franse Revolutie aan het einde van de achttiende eeuw. Sinds 1989 is het gebouw eigendom van de Brouwerij Palm die de restauratiewerkzaamheden in de jaren negentig van de vorige eeuw meefinancierden. Op het domein van het kasteel grazen de beroemde Brabantse Trekpaarden, het logo van het biermerk. Als je niet van bier houdt, kun je nog altijd het prachtige park en de siertuin op dit domein bezoeken. Londerzeel mag tegenwoordig bekend staan als bierdorp, het was ooit een centrum van kippenkwekers. Niet voor niets dragen de inwoners de naam ‘kiekenplukkers’. De dorpskern herbergt enkele fraaie historische gebouwen, zoals de Sint-Kristoffelkerk, het Burchtdomein en het Heldenplein waar een meer dan 100 jaar oude moerascipres staat. In het aangrenzende Malderen bevindt zich een van de oudste staakmolens van Vlaanderen, de Heidemolen. Deze molen dateert waarschijnlijk uit de twaalfde eeuw.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

85
85 (Groenstraat, 2870, Puurs-Sint-Amands, Vlaanderen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

85
Jouw startpunt
Knooppunt 85
Groenstraat
2870 Puurs-Sint-Amands
Plan route naar startpunt

Breendonk-Dorp
2870 Puurs

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Diepensteyn

Diepensteyn

Kasteel

Zelfstandig versterkt bouwwerk uit de middeleeuwen dat in die ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Gewijzigde knooppunten."

 geplaatst op:

Onbruikbare route wegens verkeerde nummers.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 157498 | Toegevoegd op 25-6-2014 | Laatst gewijzigd op 25-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding