Herne, Galmaarden en Vollezele

Fietsroute 157488

Aangeboden door:

1158 10

Omschrijving

Deze route laat je kennismaken met Pajottenland, een regio in Vlaams-Brabant. Het Pajottenland kent een licht heuvelachtig en landelijk karakter. De locals noemen hun regio daarom soms het Toscane van het Noorden. Humor, trots of allebei? Wie zal het zeggen. Humor is de Pajotten (Payot was ooit de Franse benaming voor een streeksoldaat) in ieder geval niet vreemd. De benaming Pajottenland komt uit een ludiek bedoelde tekst uit 1845. Bovendien is de meeste bekende Pajot ongetwijfeld de komiek Urbanus, hij woont nog steeds in Pajottenland. Tijdens je tocht geniet je van uitzichten op bekoorlijke boomgaarden. Ook kom je door karakteristieke en verstilde dorpen als Herne, Galmaarden en Vollezele. Her en der zie je nog enkele streekeigen vierkante hoeves. Het bekendste gebouw in Herne is het kartuizerklooster uit de 14e eeuw, het oudste in de Nederlanden. Het oorspronkelijke gebouw werd in 1580 door protestanten gesloopt, alleen de poort met het gastenkwartier uit 1710 staan nog overeind. In dit klooster is rond 1360 de eerste Nederlandstalige bijbel geschreven, de Hernse bijbel. Vollezele stond in de negentiende eeuw bekend om het fokken van het Brabants Trekpaard. Vlakbij dit dorpje fiets je door het beschermde landschap van de Congoberg, een getuigenheuvel die het Pajottenland domineert en je een schitterend panorama over het landschap biedt.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Ninoofsesteenweg, 1570, Galmaarden, Flanders, Belgium
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt
Ninoofsesteenweg
1570 Galmaarden
Plan route naar startpunt

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 157488 | Toegevoegd op 25-6-2014 | Laatst gewijzigd op 22-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding