Langs de Maas bij Boxmeer

Fietsroute 157192

Aangeboden door:

5758 48

Omschrijving

Deze route neemt je meer door Boxmeer en de omringende weide- en natuurgebieden. Boxmeer, dat oorspronkelijk Mere heette, ligt op de linkeroever van de Maas in Noord-Brabant. Via de uiterwaarden van deze rivier rij je het dorp vanuit het zuiden binnen. Rond Boxmeer zijn sporen gevonden die er op wijzen dat dit gebied al in de Romeinse tijd bewoond werd. Als je over Het Zand rijdt, fiets je zelfs even over het traject waar ooit de Romeinse heerweg tussen Nijmegen en Maastricht liep. Rechts passeer je dan het Kasteel van Boxmeer. In de veertiende eeuw stond hier een echte vesting die uitkeek over de Maas. Na verschillende belegeringen en verwoestingen kreeg het kasteel vanaf de achttiende eeuw via verschillende verbouwingen een make over tot landhuis. In de voormalige kelder is thans een museum gevestigd. Als je het dorp westwaarts uit rijdt, fiets je het Brestbos binnen. Dit oorspronkelijke heide- en veengebied is in de loop van de negentiende eeuw ontgonnen. Er werden eiken geplant voor de productie van hakhout dat over lange en rechte lanen werd afgevoerd. Tegenwoordig bestaat het bos vooral uit zomereiken, grove dennen en koningsvaren. De rest van de route fiets je door een uitgestrekt agrarisch cultuurlandschap dat is ontstaan na het ontginnen van de Peel in het begin van de 20e eeuw. Behalve landbouwgronden zie je hier ook houtwallen, kleine ontginningsbossen, maar ook de teelt van fruit en bomen. Je komt door eeuwenoude dorpjes als Sint Anthonis en Sambeek. De route begint en eindigt bij het Stevenshof in Stevensbeek, een ontginningsdorpje dat pas in 1934 werd gesticht. Bij het Stevenshof vind je diverse en unieke vakantiehuizen voor een bijzonder weekend of ander meerdaags verblijf. Deze locatie is ook de uitvalsbasis voor route 157191. Met activiteiten als kruisboogschieten of een wijnproeverij maak je je verblijf hier helemaal compleet.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Stevenshof (Kloosterstraat , 5844 AN , Stevensbeek, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Stevenshof
Kloosterstraat
5844 AN Stevensbeek
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Radioweg
5844AA Sint Anthonis

boxmeer

Stationsweg
5831CR Boxmeer

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/groepaccommodaties003.png

Stevenshof

Hotel

Stevenshof is gevestigd op een landgoed dat vroeger het domein...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Kasteelmuseum Boxmeer

Kasteelmuseum Boxmeer

Kasteel

In het kasteel van Boxmeer zijn maar liefst twee culturele ins...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 157192 | Toegevoegd op 23-6-2014 | Laatst gewijzigd op 6-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding