Rondom en door Soest

Fietsroute 156496

Aangeboden door:

1820 22

Omschrijving

Deze fietsroute loopt over de Leusder- en Vuursche Heide tussen Soest, Soesterberg, Bilthoven en Zeist door. Heidevelden, open zandvlakten en loof- en naaldbossen wisselen elkaar af in een licht glooiend landschap dat van oudsher al bewoond werd door de prehistorische mens. Kampjes, banscheidingen, doodwegen, urnenvelden en grafheuvels zijn in dit gebied veelvuldig aanwezig, net als indrukwekkende landgoederen en buitenplaatsen. Eén van die buitens is Egghermonde in Soesterberg. De statige oprit geeft een goed uitzicht op het huis, waar een garage later bij is aangebouwd. In 1696 stond hier een huis dat “Onder Water” heette en later kwam er een boerderij te staan. Toen dit huis in 1913 vervangen werd voor een eenvoudige burgerwoning, werd deze een jaar later uitgebreid met een garage. Er werd ook een tuinmanswoning bij gebouwd in 1919. Dan staat landgoed Roverestein op het programma. Dit landgoed was ooit eigendom van de familie Eyck, die ook landgoed Eyckenstein in hun bezit hadden. De historische buitenplaats werd in 1885 gesticht en wordt beschermd als rijksmonumentaal complex. De tuin- en parkaanleg zijn bijzonder, want het zijn vroege ontwerpen van tuinarchitect L.A. Springer. Wanneer je verder fietst zie je tussen de bossen van Hilversum en Baarn een gerenoveerd kasteel liggen. Dit is kasteel De Hooge Vuursche, dat in 1912 geopend werd. Regelmatig worden hier bruiloften, presentaties en feesten gehouden. Voorheen werd het kasteel gebruikt als hotel-restaurant, maar in de jaren na WOII werden er belangrijke conferenties gehouden. Ook Heineken heeft het kasteel in bezit gehad en gebruikte een vleugel van het gebouw als safehouse. Onderweg kun je uitrusten bij Het Wapen van Soesterberg, een gezellig eetcafé waar je pilsje al koud staat en de menukaart goed gevuld is. Of je nu komt voor een verkwikkend drankje of een langere stop om de honger te stillen: bij Het Wapen van Soesterberg doe je hernieuwde energie op om de route helemaal uit te fietsen. Vind je dit een leuke plek om nog eens terug te komen, dan kunnen we je ook route 156497 aanbevelen, die ook langs deze leuke locatie gaat.
Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Foekenlaan
3768BL Soest
Plan route naar startpunt

soest zuid

Eikenlaan
3768CV Soest

VVV Soest

van Weedestraat 131
3761 CD Soest
+31 (0)35 740 00 74
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesugesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Roverestein

Roverestein

Landhuis

De naam van het landgoed Roverestein is afgeleid van ‘rovére’,...

Meer informatie
Kasteel de Hooge Vuursche Baarn

De Hooge Vuursche

Kasteel

Kasteel De Hooge Vuursche ligt in de bossen rondom Hilversum e...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 156496 | Toegevoegd op 18-6-2014 | Laatst gewijzigd op 7-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.000.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding