Fietsend langs de grens van Duitsland

Fietsroute 154017

Aangeboden door:

25479 68

Omschrijving

Tegen Duitsland aan, op het randje van Oost-Drenthe, kocht een groep Amsterdamse beleggers ooit een stuk veengrond en vernoemden dit naar hun woonplaats. Het Amsterdamsche Veld maakt deel uit van het grotere natuurreservaat Bargerveen. Veenmos zorgt voor veenvorming en je ziet er een prachtig mozaïek van ruggen en slenken. Planten als ronde en lange zonnedauw ontkiemen in de voedselrijke gronden, die ontstaan door vertering. Daardoor kunnen ook houtige gewassen zoals berken gedijen. Bijzonder is de groei van gewone addertong, welriekende nachtorchis en rietorchis en wie weet zie je fietsend door het gebied wel een adder of levendbarende hagedis door het zand wegschieten. Vogelkijkers kunnen er de nachtzwaluw, velduil, blauwe kiekendief, grauwe klawier en dodaars spotten. Bijzonder is ook het Industrieel Smalspoor Museum, waar je op een smalspoorlijn rondritten kunt maken door het Amsterdamsche Veld. Je komt onder andere langs de enige overgebleven turfstrooiselfabriek in Nederland, en langs een smalspoorremise daterend uit 1910. Beide gebouwen zijn rijksmonumenten. Een andere leuke bezienswaardigheid is stellingmolen Nooit Gedacht in Veenoord. In 1916 werd de achtkante korenmolen gebouwd, nadat eerdere voorgangers in Veenoord afbrandden door een ongeluk en blikseminslag. De huidige molen heeft in Leeuwarden gestaan, werd verplaatst naar Heereveen, maar werd daarna nog even in Hankate opgebouwd voordat hij eindelijk in Veenoord aankwam. De route begint bij het Hampshire Hotel - Zuid Drenthe, waar je gratis je auto parkeert. Het viersterrenhotel heeft goede voorzieningen en onderscheidt zich door duurzame oplossingen zonder in te leveren op comfort. Het luxe hotel heeft bijvoorbeeld een wellnesscentrum, een uitstekend restaurant, oplaadpunten voor de elektrische fiets en zelfs een fietsverhuur. Hampshire Hotel – Zuid-Drenthe maakt daarmee handig gebruikt van haar uitstekende ligging voor fietstochten door een rustige omgeving vol vogels en natuur. Route 154021 begint en eindigt ook bij dit hotel, dus je kunt met een overnachting twee mooie tochten gaan maken.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hampshire Hotel - Zuid Drenthe (7887 VD, Emmen, Drente, Países Bajos)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hampshire Hotel - Zuid Drenthe
7887 VD Emmen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Beekweg
7761PL Emmen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels392.png

Hampshire Hotel - Zuid Drenthe

Hotel

Duurzaam viersterrenhotel met wellnesscentrum.
Als je van r...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Industrieel Smalspoor Museum

Industrieel Smalspoor Museum

Museum
Veenoord

Nooit Gedacht

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie
Geen foto van Jan en Ria ten Dam

Jan en Ria ten Dam

Park en tuin

Particuliere tuin

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie tocht"

 geplaatst op:

Een mooie fietstocht door zuidoost Drenthe. Met name het Bargerveen is voor de natuurliefhebber een aanrader

Johan

op:

Ineke, Overijssel

op:

Joke

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 154017 | Toegevoegd op 6-6-2014 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding