Groene vergezichten tussen Markelo en Laren

Fietsroute 153996

Aangeboden door:

9282 131

Omschrijving

Deze route voert je door glooiende akkers en stukken bos en laat je genieten van weidse vergezichten over open velden.

Bij Fuchsiaboerderij Erve Knopert kun je je vergapen aan de bloemenpracht van een fuchsiatuin. Met honderden soorten fuchsia's en kuipplanten is deze tuin een ware lust voor het oog. Ook liefhebbers van dahlia's komen hier aan hun trekken.
Je fietst langs Huis Verwolde, een classicistisch edelmanshuis uit 1776. Het huis ligt op het gelijknamige landgoed. Dit statige landhuis met hoektoren is een van de voormalige erkende havezaten van het Kwartier Zutphen. Het huis wordt al in 1346 voor het eerst vermeld. Het is toegankelijk voor het publiek. In de Chinese kamer kun je kostbaar behang bewonderen. Je kunt ook wandelen in de tuin en het bos van het landgoed. Daar vind je ook De dikke boom, een eeuwenoude eik die met zijn omtrek van ruim 7,5 meter de dikste eik van Nederland is.

Havezathe Oolde is een buitenplaats en landgoed. Het huis is in 1663 gebouwd als buitenplaats van het nabijgelegen Old Oolde en werd daarom voorheen Nijenhuis genoemd. Het huis heeft een 18e-eeuwse uitstraling. Het landgoed is opengesteld voor het publiek, het huis en haar directe omgeving niet.

Je fietst door Markelo. Het landschap rondom Markelo is licht heuvelachtig en wordt gekenmerkt door glooiende essen en vijf heuvels. De plaats telt tientallen rijksmonumenten, waaronder boerderijen, bijgebouwen, havezaten en grafvelden.
Stellingmolen De Hoop is een korenmolen uit 1839. De molen heeft tot 1924 graan gemalen op windkracht, daarna werd er verder gemalen met een elektromotor. In 1991 was van vervallen molen alleen de romp nog over. Hij is toen grondig gerestaureerd en wordt tegenwoordig regelmatig door een vrijwillige molenaar in bedrijf gesteld.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

20
20 (Verwoldseweg, 7245VB, Lochem, Gelderland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

20
Jouw startpunt
Knooppunt 20
Verwoldseweg
7245VB Lochem
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Jonker Emile Laan
7245TL Lochem

Treinstation Lochem

Stationsplein 1
7241 DB Lochem

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Huis Verwolde

Huis Verwolde

Kasteel

Ooit stond hier een middeleeuws kasteel met dikke muren, drie ...

Meer informatie
Geen foto van Havezathe Oolde

Havezathe Oolde

Landhuis

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Prachtige route"

 geplaatst op:

Helaas is de fuchsia boerderij Erve Knopert gesloten.

Hans

op:

"Mooie route, met afwijkende knooppunten"

 geplaatst op:

7 Augustus deze route gefietst. Na knooppunt 1 gaat het fout. De knooppunten 2, 3 en 4 staan op een andere plek dan volgens routeplanner. Gelukkig m.b.v. de app de goede route gereden en via knooppunt 5 de route weer opgepakt. Na knooppunt 26 wordt van het knooppuntensysteem afgeweken. Advies: Rijd na knooppunt 26 naar 31 en dan naar 47 en pak via 7 de route weer op. Al met al was het een mooie route door het prachtige glooiende landschap rond Markelo en Laren.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 153996 | Toegevoegd op 6-6-2014 | Laatst gewijzigd op 19-7-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding