Door de stad en de natuur in Hulst

Fietsroute 153420

Aangeboden door:

4876 41

Omschrijving

Hulst is misschien wel de meest Vlaamse stad van Nederland. De gezellige Nederlands-Vlaamse mengelmoes komt door verschillende herindelingen en grenswijzigingen, waardoor twee culturen in elkaar zijn gaan overlopen. Hulst is een vestingstad, wat het fietsen in de buurt van de stad extra bijzonder maakt. De stad, die oorspronkelijk niet versterkt was, groeide uit tot een indrukwekkend verdedigingswerk. Bolwerken en wallen werden rondom de stad opgeworpen en maakten Hulst tot een vrijwel onneembare vestingstad. Hulst werd permanent door militairen bezet om hem te verdedigen of om uitvallen te doen naar omliggende garnizoenen. Marcherende legers konden zich er veilig terugtrekken, terwijl de militairen in de stad een strategische machtsbasis hadden om aanvallen te plannen. De geschiedenis is vriendelijk geweest voor Hulst en veel mooie bezienswaardigheden uit vroeger tijden zijn behouden gebleven. Zo zijn de eeuwenoude stadspoorten uit (onder andere het begin van) de 18e eeuw nog in vol ornaat te zien en zijn er bolwerken (verdedigingsmuur van een verdedigingswerk zoals een fort of schans) en stadswallen die de stad omringen. De fietstocht leidt je vanaf het startpunt bij De Bourgondiër langs de Stadsmolen van Hulst. Deze bakstenen bovenkruier werd in 1792 gebouwd om het graan van de gelegerde soldaten in Hulst te malen. Toen de molen staatseigendom werd en na 1930 stil kwam te staan raakte hij in verval, maar werd in 1956 weer gerestaureerd. De Stadsmolen, die voorheen ’s Lands Molen werd genoemd, is één van de weinige molens die een houten hoepelvang heeft. Een andere leuke stop onderweg vormt de Watertoren van Axel, die in 1936 gebouwd is. Met een hoogte van ruim 60 meter is dit één van de hogere watertorens van Nederland, en hij kan twee keer 500 en een keer 300 kubieke meter opslaan. Tussen april en oktober kun je de watertoren, die het predicaat jong industrieel monument draagt, bezichtigen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

78
78 (Oud Ferdinandusdijk 8, 4566RK, Heikant, Zeeland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

78
Jouw startpunt
Knooppunt 78
Oud Ferdinandusdijk
4566RK Heikant
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Langeweg
4576RL Terneuzen

VVV Hulst

Vismarkt
4561AZ Hulst
0114 31 52 21
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Brasserie Restaurant de Graanbeurs

Brasserie-Restaurant De Graanbeurs

Restaurant

Brasserie-Restaurant De Graanbeurs in hartje Axel is uniek. He...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

De Stadsmolen - Hulst

Stadsmolen

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie
Geen foto van Watertoren

Watertoren

Watertoren

Torenachtig gebouw met bovenin een waterreservoir of watertank

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 153420 | Toegevoegd op 4-6-2014 | Laatst gewijzigd op 19-9-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding