Op pad door de bossen van Twente

Fietsroute 151257

Aangeboden door:

10123 68

Omschrijving

In de omgeving van Enschede en Oldenzaal kun je heerlijk fietsen door een parkachtig landschap met bossen, kronkelende beken, weilanden, akkers en nog veel meer moois. Heuvels geven het landschap hier een extra dimensie. Ontdek het zelf met deze fietstocht.

De Oldenzaalse stuwwal
Het startpunt van deze route ligt tussen Oldenzaal en De Lutte. Aan het begin van de route maak je kennis met de Tankenberg, het hoogste punt van de provincie Overijssel op 85 meter boven NAP. Deze berg maakt deel uit van de Oldenzaalse stuwwal. Het eerste gedeelte van de route gaat vanuit hier bergaf richting Losser. Vervolgens fiets je verder naar Lonneker langs de rand van Enschede. Daar kun je een kijkje nemen bij de Lonnekermolen, een windmolen die stamt uit 1851.

Hotel ‘t Kruisselt
Door Oldenzaal fiets je terug naar het punt waar je je tocht begonnen bent. Houd er rekening mee dat je op het laatste stukje van de route weer de berg op fietst die je in het begin van de route omlaag bent gereden. Het is hier dus eventjes klimmen geblazen om uiteindelijk uit te komen bij Hotel ’t Kruisselt in Lutte. Hier kun je heerlijk comfortabel overnachten om bij te komen van je tocht.

Verder op ontdekking
Nog geen genoeg van Twente? Dan kun je na je overnachting natuurlijk verder op verkenning gaan door de mooie omgeving. Geniet eerst van een lekker croissantje tijdens het ontbijt en stap daarna weer op je fiets. Het hotel verhuurt fietsen, dus niets zal je in de weg staan om niet alleen deze tocht, maar ook route 151254 te gaan maken. Bij terugkomst kun je de spieren verwennen in de warmte van de sauna of een baantje trekken in het zwembad.
Deze route wordt aangeboden door: Twents Bureau voor Toerisme

Schitterende gekleurde bossen, bevroren beekjes, historische boerderijen naast met houtwallen omringde weilanden. Het fraaie Twentse coulisselandschap is in het najaar misschien wel op haar mooist. Ontdek het Twentse gastheerschap per auto, fiets, of te voet een heerlijke midwintertocht maken en zo de prachtige natuur beleven.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hotel Restaurant ’t Kruisselt
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hotel Restaurant ’t Kruisselt
Kruisseltlaan
7587 NM de Lutte
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Tankenbergstraat
7587MH Losser

VVV / Tourist Info De Lutte

Plechelmusstraat
7587AL Losser
0541 55 11 60
Stuur een mail

Treinstation Oldenzaal

Stationsplein 14
7573 AV Oldenzaal

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende mooie plekjes die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Genietmomenten

Kruisselt

Hotel Restaurant ’t Kruisselt

Hotel

Hotel Restaurant ’t Kruisselt is een ideale uitvalsbasis voor ...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Lonnekermolen

Lonnekermolen

Windmolen

Deze molen werd hier gebouwd in 1851 als vervanger van een oud...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 151257 | Toegevoegd op 26-5-2014 | Laatst gewijzigd op 22-10-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.000.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding