Natuurpark Gerhagen

Fietsroute 151235

Aangeboden door:

2843 29

Omschrijving

Je fietst door het prachtige en gevarieerde landschap van Natuurpark Gerhagen. Dit stiltegebied bestaat grotendeels uit bos. In het lager gelegen gedeelte komen ook weiden en akkers voor. In het gebied vind je de vennen van natuurreservaat Pinnekensweier en het natuurreservaat De Houterenberg met zijn bossen, heide en stuifzanden. De nachtzwaluw broedt er in de bomen en je hoort er de boomleeuwerik zingen. Op de bodem vind je de moeraswolfsklauw, zonnedauw en de bruine en witte snavelbies, evenals vele andere planten die hier goed gedijen. Bij Bosmuseum Gerhagen staat een uitkijktoren van bijna 19 meter hoog. Wie de klim waagt, wordt beloond met en schitterend uitzicht over het hele gebied.

De Norbertine Abbey of de Abdij van Postel, uit 1140, is een norbertijnenabdij. Er leeft een gemeenschap priesters en broeders samen volgens de kloosterregel van Augustinus. De abdij heeft een omvangrijke bibliotheek met 100.000 werken en staat ook bekend om zijn kaasproductie en de kruidentuin. Op zon- en feestdagen kun je er een rondleiding krijgen. De Norbertijnen van Postel brouwden vanaf 1611 bier, maar tegenwoordig wordt het Abdijbier Postel niet meer in de abdij zelf gebrouwen.

Bij Genenbos kom je aan het Albertkanaal. Je volgt het kanaal tot bij Tervant, waarna je om de Paalse Plas heen fietst. Deze plas is ooit ontstaan door zandwinning en is nu een recreatieplas.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

331
331 (Smisstraat, 3980, Tessenderlo, Flanders, Belgium)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

331
Jouw startpunt
Knooppunt 331
Smisstraat
3980 Tessenderlo
Plan route naar startpunt

Bezoekerscentrum Huize Ernest Claes

Ernest Claesstraat
3271 Scherpenheuvel-Zichem

Herseltsebaan
3271 Scherpenheuvel-Zichem

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Abdij van Averbode

De Abdij van Averbode

Abdij

De abdij werd in 1134 gesticht op initiatief van Arnold II, gr...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Leuke route.. Veel groen"

 geplaatst op:

X

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 151235 | Toegevoegd op 26-5-2014 | Laatst gewijzigd op 23-8-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding