Avifauna - naar de Rottemeren

Fietsroute 150086

Aangeboden door: Martin van der Valk, Zuid-Holland (NL)

1138 2

Omschrijving

Deze fietsroute gaat naar het Zuiden van het Groene Hart. Via Hazerswoude-Dorp fietst u via Moerkapelle naar Zevenhuizen. Niet door het veenweidegebied, zoals vaak in het Groene Hart, maar langs akkers en boerenbedrijven. Dit is een fietsroute met (vaak) veel wind. Het is dan ook aan te bevelen om deze te rijden met zuidwesterwind, zodat u op de terugweg makkelijker naar Avifauna ‘waait’. Een eerste leuke tussenstop is bij Jeu de Boer in Hazerswoude-Dorp (knooppunt 5, tevens Toeristisch Overstappunt). Deze recreatieboerderij ligt vlakbij twee natuurgebieden het Spookverlaat en het Rietveld. Er is een winkel met streekproducten en op het landelijke terras kunt u terecht voor een bakje koffie, drankje of schepijsje. Er worden diverse activiteiten georganiseerd zoals boerengolf. Kersengaard De route gaat verder richting Moerkapelle. Op de Middelweg (tussen knooppunt 7 en 6) bevindt zich Kersenkwekerij Jomajole. Ik heb mij hier tegoed gedaan aan heerlijke kersen en kreeg een leuke rondleiding van de eigenaar. Het is een overdekte boomgaard, zodat fruit al heel vroeg aan de bomen hangt en van uitzonderlijke kwaliteit is. Kersen zijn al verkrijgbaar vanaf begin mei en vanaf half juni verkopen ze ook abrikozen, pruimen en ander heerlijk fruit. Het is een leuke plek om even uit te rusten en iets te drinken. U vervolgt uw weg richting Zevenhuizen en fietst een klein stukje langs de Rottemeren. In het Koornmolengat (bij Cafe de Roerdomp) spot u misschien wel de roerdomp en het woudaapje (een bijna uitgestorven reigersoort). In het riet zijn vogelsoorten als de kleine karekiet, de rietzanger en de bosrietzanger te vinden. Eventueel kunt u vanaf Cafe de Roerdomp uw route verlengen richting knooppunt 93 (Zevenhuizerzoom). Een prachtige groene strook langs de oever van de Rotte met vaak mooi uitzicht over de rivier. Met de veerpont kunt u vanaf de Zevenhuizerzoom naar Bleiswijk varen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hoorn, 2401LE, Alphen aan den Rijn, South Holland, The Netherlands
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Alphen aan den Rijn
Hoorn
2401LE Alphen aan den Rijn
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Hoorn
2401LE Alphen aan den Rijn

De Baronie

Baronie 100A
2404XH Alphen aan den Rijn
06 - 21 38 00 80
Stuur een mail

Drinkwatertappunt Oasen (Alphen aan den Rijn)

Sterrenlaan
2402VZ Alphen aan den Rijn

VVV Alphen aan den Rijn

Aarkade 10
2406 BV Alphen aan den Rijn
0172 42 44 21
Stuur een mail

alphen aan den rijn

Stationsplein
2405DG Alphen aan den Rijn

Bezoekerscentrum De Veenweiden

Burgemeester Bruins Slotsingel 15
2403 NC Alphen aan den Rijn

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 150086 | Toegevoegd op 21-5-2014 | Laatst gewijzigd op 22-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding