HANZETOUR IJSSELVALLEI NOORD. Hanzesteden 5 daagse Fietsvakantie.

Fietsroute 1500524

Aangeboden door:

9437 82

Omschrijving

DOE DE HANZETOUR IJSSELVALLEI NOORD

Maarten van Rossem vond het wel een aardig idee, fietsen door de IJsselvallei èn kennismaken met de mooiste Nederlandse Hanzesteden. HanzeTour.com organiseert zorgeloze meerdaagse fietsrondreizen vol natuur & cultuur. Met HanzeTour fietsvakantie arrangementen fietst u 5 dagen zorgeloos door het uiterst gevarieerde IJsselvallei landschap en kunt u zich, net zoals onze bekende historicus Maarten van Rossem, vergapen aan onze indrukwekkende middeleeuwse Hanzesteden zoals Deventer, Doesburg, Zutphen, Hattem, Zwolle, Kampen, Elburg, Harderwijk en Arnhem. Buiten de stadspoorten fiets je door een ‘levend schilderij’ met hoge wolkenluchten boven de glinsterende rivier.

ZORGELOOS

Niet alleen hebben we de fijnste routes van Oost-Nederland voor u samengesteld, ook veilig overnachten heeft prioriteit bij HanzeTour. Dankzij onze arrangementen hoeft u niet op zoek naar hotels en uw bagage wordt naar elk volgende hotel op uw route gebracht. Onze hotels zijn ingericht volgens de richtlijnen van de RVIM. Heeft u geen elektrische fiets? Dan kunt u eenvoudig een E-bike reserveren. U hoeft alleen maar te fietsen en te genieten. Vier vakantie veilig en fiets elektrisch door een historisch deel van Nederland.

De bekende historicus Maarten van Rossem vond het wel een aardig idee, kennismaken met de Nederlandse Hanzesteden en fietsen door de IJsselvallei in een tempo dat het beste past bij de koggeschepen die in de middeleeuwen over de IJssel voeren. In het TV programma ‘Hier zijn de van Rossems’ gaan Maarten van Rossem, zijn zus Sis en zijn broer Vincent op stap in steden in Nederland. De bekende historici hebben met hun vermakelijke verhalen veel mensen geïnspireerd om in hun voetsporen te treden. De van Rossems bezochten ook de Hanzesteden Arnhem, Zutphen, Hattem en Zwolle. Bij de Sassenpoort in Zwolle sprak Maarten van Rossem enthousiast over de Hanze. Dat was de inspiratie voor de HanzeTour Fietsvakanties.

CULTUUR

Deze HanzeTour 2020 IJsselvallei Noord voert u in vijf dagen langs maar liefst zes monumentale Hanzesteden. Vergaap u net als de Van Rossems aan de middeleeuwse poorten en torens van Deventer, Zwolle, Kampen, Hattem, Elburg en Harderwijk. En uiteraard bezoekt u ook de befaamde Koggewerf van Kampen.
De Hanzetijd vormt een belangrijke periode in de geschiedenis van Nederland. De Hanze was een samenwerkingsverband van handelaren en steden tijdens de late middeleeuwen. Het economisch zwaartepunt lag in Noord-Duitsland. Het Hanzeverbond zette een netwerk op voor intensieve handel tussen de Oostzee enerzijds en de florerende steden in West-Europa: de Duitse Rijnsteden, Vlaamse steden en Londen. De IJssel was in de Hanzetijd een belangrijke handelsroute tussen oost en west. De IJsselsteden wisten aan te haken bij het Hanzeverbond en vormden in de 14e/15e eeuw het economisch hart van Nederland. En waar de economie bloeit komt ook de cultuur tot bloei.
In de16e eeuw verschoof het zwaartepunt naar de Hollandse steden. Langs de IJssel kwam de tijd stil te staan. Geeft niks; de Hanzesteden zijn nu goed geconserveerde pareltjes. Wandelend door de smalle straten langs middeleeuwse panden en waan je je in een plaatjesalbum van Anton Pieck.

NATUUR

Tussen de Hanzesteden kunt u genieten van de prachtige landschappen waar u met de e-bike ontspannen doorheen fietst. De route volgt de oevers van de IJssel en de voormalige Zuiderzee. De uiterwaarden zijn omgetoverd tot dynamische natuur. Ga op zoek naar de knaagsporen van de bever. De route maakt een fraaie doorsteek over de Veluwe.
Volg het spoor van de Hanzekooplieden over heidevelden, zandverstuivingen, magische bossen en landgoederen. En kom oog in oog te staan met een wild hert.

VIER VAKANTIE VEILIG, FIETS VAN HOTEL NAAR HOTEL

U overnacht vier nachten in drie verschillende hotels. Deze zijn klaar voor de 1,5 meter samenleving en ingericht volgens de richtlijnen van de RVIM. De gezondheid van medewerkers en gasten wordt maximaal gewaarborgd. 

Het verblijf is op basis van volpension. ‘s Avonds kunt u aanschuiven aan het diner. De volgende morgen staat een heerlijk ontbijt voor u klaar. De maaltijden kunt u ook op uw kamer laten serveren. Na het ontbijt krijgt u een lunchpakket mee in de HanzeTour fietstas. Heeft u geen elektrische fiets? Dan kunt u bij ons een e-bike boeken. Over uw bagage hoeft zich ook al geen zorgen te maken. Die wordt voor u van hotel naar hotel vervoerd. 

De 5 daagse rondreis begint bij Hotel Zwolle-Epe dat verscholen ligt in de Veluwse bossen. Hier kunt u gedurende de tour uw auto gratis parkeren. Vervolgens verblijft u twee aaneensluitende nachten in Hotel De Mallejan in Vierhouten. Dit landhuis midden op de Veluwe is het uitgangspunt voor een dagtocht over hei en zandverstuiving naar Hanzestadje Harderwijk. De laatste overnachting vindt plaats in Hanzestad Deventer. Hotel Gilde is een monumentaal pand in de historische binnestad. 

Na 5 fietsdagen eindigt u in Epe op de plek waar u de auto heeft geparkeerd en voor de eerste keer op de E-bike bent gestapt. De HanzeTour fietstas mag u mee naar huizen nemen als aandenken. Net als de mooie herinneringen.

ZORGELOOS OP VAKANTIE

Deze 5 daagse fietsreis is met zorg uitgestippeld
• Klaar voor de 1,5 meter samenleving: de hotels zijn aangepast zodat ze voldoen aan de richtlijnen van het RIVM.
• Volpension hotelovernachtingen (logies met ontbijt, lunchpakket en diner, roomservice).
• De route is een rondreis. U kunt de auto gratis parkeren bij het Fletcher hotel Epe-Zwolle en de 5e dag komt u hier ‘vanzelf’ weer terug.
• De bagage wordt voor u naar het volgende Fletcher hotel
gebracht.
• Heeft u geen elektrische fiets? Dan kunt u een e-bike bijboeken.
• De dagtochten zijn gemiddeld zo'n 55 km lang. Met een elektrische fiets levert dat ongeveer 3 uur fietsplezier op. Er blijft dus nog veel tijd over om ‘stil te staan’ bij wat u tegen komt.
• De route maakt gebruik van het populaire fietsknooppuntennetwerk. Aan de hand van de bewegwijzering is de route eenvoudig te vinden.
• U krijgt een setje gedrukte routekaarten, waarop naast de route ook bezienswaardigheden beschreven zijn.
• De route is digitaal beschikbaar in de gratis app van route.nl.
• In de gratis app van izi-travel zijn voor de Hanzesteden audiotours uitgewerkt.
• In de prijs is een reisgids inbegrepen met veel achtergrondinformatie over de Hanzesteden en de IJssel.
• U kunt ook een stadswandeling met een deskundige gids boeken. In Kampen, Zwolle en Deventer staan ervaren stadsgidsen met een historische achtergrond op afroep voor u klaar. In 90 minuten leiden ze u door de stad. Hun verhalen zijn geïnspireerd door de Hanze én de Van Rossems.
• Stap onderweg af bij musea en koffie- en lunchadressen. We hebben de leukste adressen voor u op een rij gezet.
• Alle reisinformatie vindt u ook terug op een website. Op deze site vindt u ook een verzameling video’s en dronebeelden voor nog meer sfeer en achtergrondinformatie. O.a. de afleveringen van ‘Hier zijn de van Rossems’ die van toepassing zijn op de Hanzesteden zijn hier terug te vinden.


Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Hanzetour

Deze verzorgde fietsreizen worden in samenwerking met Hanzesteden Marketing, de lokale VVV’s, deelnemende hotels en route.nl aangeboden op HanzeTour.com een Nederlandse reisorganisatie uit Gelderland.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Dellenweg, 8162NC, Epe, Gelderland, Nederland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Epe
Dellenweg
8162NC Epe
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Dellenweg
8162NC Epe

VVV Epe

Pastoor Somstraat 6
8162 AK Epe
+31 (0)578 74 50 19
Stuur een mail

Kanaalstraat

Dorpstraat
8181DC Heerde
0578 - 69 17 91
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"mooie afwisselende tocht"

 geplaatst op:

we hebben deze tocht afgelopen week gefietst : iedere dag weer een prachtige, afwisselende route, met geregeld een bezoek aan een stad. Natuur en stad : een leuke variatie. Wij hebben de tocht geboekt bij Hanzetour, alles was prima geregeld, met een mooie info-map met routes en wetenswaardigheden en telefonische backup van Patrick van Hanzetour. Wij gebruikten de GPS navigatie, die was perfect. Kortom : een probleemloze, mooie fietsvakantie. aanrader. Leo&Agnes

Kees, Zuid-Holland

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 1500524 | Toegevoegd op 12-6-2020 | Laatst gewijzigd op 7-8-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding