Langs de Dender naar Geraardsbergen richting Michelbeke

Fietsroute 148483

Aangeboden door:

1927 22

Omschrijving

De Denderstreek is een regio in de provincie Oost-Vlaanderen. De streek ontleent zijn naam aan de 65 kilometer lange rivier de Dender die in de Schelde uitmondt. De Dender meandert door het soms lichtjes glooiende groene landschap. Ze is omgeven door laaggelegen meersen, met afwisselend natuurlijke moerasgebieden en populierenaanplantingen. Behalve door de fraaie natuur leidt de route je door een aantal pittoreske Oost-Vlaamse dorpjes.

In Tollembeek woont al sinds jaren de Vlaamse komiek Urbanus. Het dorp is ook de setting van de stripreeks ‘Urbanus’, al ziet het Tollembeek er in de stripreeks geheel anders uit dan in de echte wereld. Een zekere humor kan de gemeente echter niet ontzegd worden: het heeft Tollebeek in Flevoland als partnerstad. Langs de oever van de Dender rij je het stadje Geraardsbergen binnen. Wielerliefhebbers kennen natuurlijk de steile en hobbelige helling De Muur van Geraardsbergen. De Muur is een kasseiweg op de Oudenberg, de heuvel waartegen het stadscentrum van Geraardsbergen aan ligt.

Hoewel de route langs de Dender loopt, kun je natuurlijk proberen deze beruchte scherprechter ‘even’ te beklimmen. De steile helling heeft een lengte van 1075 meter, het hoogste stijgingspercentage bedraagt 20%. Bovenaan de op 110 meter gelegen top heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Ook staat er een kapel. Hoewel wielrenners hier gerust dank mogen zeggen voor het halen van de klim, was de Oudenberg volgens lokale overlevering al in de voorchristelijke tijd een heiligdom. 'Oudenberg' zou een verbastering zijn van 'Odinberg', wat verwijst naar de Germaanse oppergod Odien. De huidige kapel zou staan op de plek van het heiligdom.

De route begint en eindigt bij Brouwershoeve in Michelbelke. Deze groene oase van rust bied je de ideale plaats om te onthaasten en relaxen. Het is leuk vertoeven op het zonneterras of in de ligweide. De woning beschikt over een ruime living, eigen badkamer met douche en whirlpool, eigen keuken en ruime slaapkamer met 4 bedden. Kinderfaciliteiten en Wi-Fi zijn beschikbaar. Geïnspireerd geraakt door de mooie omgeving en de historische kapelletjes? Rij dan zeker ook route 247694.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Lidl (Brusselsestraat, 9660, Brakel, Oost-Vlaanderen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Lidl
Brusselsestraat
9660 Brakel
Plan route naar startpunt

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van De Permanensje

De Permanensje

Bezoekerscentrum

Toeristisch infokantoor Stad en Streek. Je kan hier op een aa...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 148483 | Toegevoegd op 12-5-2014 | Laatst gewijzigd op 16-10-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding