Vanuit Lede naar Aalst

Fietsroute 148477

Aangeboden door:

1443 13

Omschrijving

De Denderstreek is een regio in de provincie Oost-Vlaanderen. De streek ontleent zijn naam aan de 65 kilometer lange rivier de Dender die in de Schelde uitmondt. De Dender meandert door het redelijk vlakke groene landschap. Ze is omgeven door laaggelegen meersen, met afwisselend natuurlijke moerasgebieden en populierenaanplantingen. Had de rivier vroeger vooral een economische functie, nu varen er vooral plezierjachten. Een bezoekje aan Aalst is meer dan de moeite waard. Het is de stad van de satirische carnavalsparades en smakelijke vlaaien, maar ook de geboorteplaats van Pieter Daens en Louis-Paul Boon. Hun leven en werk wordt belicht in 't Gasthuys - Stedelijk Museum. Op de Grote Markt van Aalst zijn vele monumenten te bewonderen. Het Schepenhuis is een imposant gebouw met een belfort. Het huidige pand stamt uit de vijftiende eeuw, het oorspronkelijke gebouw werd in 1225 opgeleverd. Het Schepenhuis is het oudst bewaard gebleven in zijn soort in de Lage Landen. Het belfort stamt uit 1460, het klokkenspel (beiaard) is nog steeds ieder kwartier te horen. Het belfort staat op de Werelderfgoedlijst.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Lindeveldstraat, 9308, Aalst, Oost-Vlaanderen, België
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt
Lindeveldstraat
9308 Aalst
Plan route naar startpunt

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 148477 | Toegevoegd op 12-5-2014 | Laatst gewijzigd op 16-10-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding