Oppuurs, Londerzeel en Sint-Amands

Fietsroute 148472

Aangeboden door:

2034 36

Omschrijving

Klein-Brabant is een Vlaamse regio in de stedendriehoek tussen Antwerpen, Brussel en Gent. In dit gebied stromen de Schelde en de Rupel, een zijrivier van de Schelde. In dit gevarieerde landschap fiets je door polders, weilanden, akkers en langs het (grotendeels particuliere) Lippelobos waar honderd verschillende zwamsoorten voorkomen. Van oudsher is dit een waterrijk gebied met vele beekjes en grachten die zijn aangelegd voor de ontginning van het veen in de negentiende eeuw. Je ziet in de polders dan ook vele water minnende planten en dieren. Ook populieren, wilgen en essen sieren het landschap. Kasteel Diepensteyn is een oude middeleeuwse waterburcht uit de dertiende eeuw. De laatste bewoners verlieten het kasteel na de Franse Revolutie aan het einde van de achttiende eeuw. Sinds 1989 is het gebouw eigendom van de Brouwerij Palm die de restauratiewerkzaamheden in de jaren negentig van de vorige eeuw meefinancierden. Je fietst door een aantal oude en typisch Vlaamse dorpjes, zoals Opdorp. Dit dorp lijkt een waar baken. Op het grondgebied van Opdorp ligt het geografische middelpunt van Vlaanderen, zoals studenten van de faculteit Toegepaste Wetenschappen in Leuven na 120 uur hard werk via GPS-metingen uitrekenden. Dit middelpunt ligt opvallend genoeg bij het zogenoemde Drie-Provinciënpunt, waar Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Brabant samenkomen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Meirstraat, 2890, Puurs-Sint-Amands, Vlaanderen, België
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt
Meirstraat
2890 Puurs-Sint-Amands
Plan route naar startpunt

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Diepensteyn

Diepensteyn

Kasteel

Zelfstandig versterkt bouwwerk uit de middeleeuwen dat in die ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"kasteelroute op het drie provincies"

 geplaatst op:

Ben zelf van de streek,waarvan we regelmatig de fietsroute fietsen. Iedereen kan die fietstocht doen zelfs met de kinderen,je komt regelmatig iets tegen om te stoppen en iets te drinken en eten. En je zit in de streek van de brouwerijen met bekende merken. Je komt eerst het kasteel van Lippelo tegen dan kom je het kasteel van het Groenhof tegen dan Diepensteyn

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 148472 | Toegevoegd op 12-5-2014 | Laatst gewijzigd op 22-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding