Van Zottegem naar Nederbrakel

Fietsroute 148467

Aangeboden door:

1131 6

Omschrijving

Deze route start en eindigt bij de parkeeplaats in Strijpen.De Vlaamse Ardennen is het heuvelachtige gebied tussen Oudenaarde, Zottegem en Geraardsbergen. De streek is een officieel erkend Regionaal Landschap en loopt over de taalgrens over in het Henegouwse Pays des Collines. Je vindt er een grote veelzijdigheid aan biotopen, elk met hun eigen unieke flora en fauna. Zo zijn er poelen, bronbossen en broekbossen, beboste heuvels en open velden. Unieke planten de donkere ooievaarsbek, paarse schubwortel en gevlekt longkruid. Van de dieren zijn de bronlibel en de vuursalamander het bijzonderst. En in dit veelal kleinschalige landschap hoor je ook de zwarte roodstaart, gele kwikstaart en de steenuil roepen. Zottegem ontstond als een kleine nederzetting op de linkeroever van de Bettelhovebeek. De eerste vermelding ervan dateert uit 1083 en luidt 'Sotengem'. De stad staat bekend als de Egmontstad en wordt ook wel 'De poort van de Vlaamse Ardennen' genoemd. In het glooiende landschap rondom Zottegem liggen prachtige natuurgebieden. Nederbrakel ligt in de Vlaamse Ardennen en in de Denderstreek, in een prachtig, glooiend decor van heuvels. Op een van de heuvels vind je de Toepkapel, een bedevaartskapel met zicht op het dorpscentrum. In het hart van het dorp kun je de Sint-Pietersbandenkerk bewonderen met een gotische toren uit de 16e eeuw. In de toren hangt een beiaard met maar liefst 49 klokken.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Blekerij, 9620, Zottegem, Oost-Vlaanderen, België
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt
Blekerij
9620 Zottegem
Plan route naar startpunt

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 148467 | Toegevoegd op 12-5-2014 | Laatst gewijzigd op 30-11-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding