Naar de Noordzeekust vanuit Brugge

Fietsroute 148464

Aangeboden door:

1681 13

Omschrijving

Deze route brengt je bij de Brugse reien, waar de toeristenbootjes varen. Je fietst tot aan het havengebied van Brugge. Hier begint het Boudewijnkanaal, dat Brugge verbindt met zijn zeehaven, Zeebrugge. Dan vervolg je je weg richting de kust. Tussen Zuienkerke en Uitkerke fiets je door Natuurreservaat de Uitkerkse Polders, het grootste natuurgebied van West-Vlaanderen. Je vindt er weilanden met drinkpoelen, vele grachten en fraaie rietkragen. Het is het belangrijkste weidevogelgebied van Vlaanderen. In de lente leven er honderden baltsende weidevogels als de grutto, kievit, kluut, tureluur en scholekster. 's Winters vinden de grauwe gans, kleine rietgans en kolgans er hun vaste stek. Het is een landschap met laaggelegen zilte graslanden - waar brak water aan de oppervlakte opborrelt – en hoger gelegen vette graslanden: de ingrediënten voor een uniek ecosysteem met bijzondere planten en dieren. Blankenberge was van oorsprong een vissersdorp waar ook het loodswezen belangrijk was. In de 19e eeuw werd het door de komst van het Engelse toerisme een badplaats. In 1838 verschenen er badcabines op het strand. Er kwam een houten zeedijk, hotels en een spoorlijn naar Heist en Brugge. Nu is Blankenberge een van de belangrijkste badplaatsen aan de Belgische kust, met als blikvanger de 350 meter lange pier van Blankenberge, uit 1933. De badplaats Wenduine wordt ook wel de 'Prinses der Badsteden' genoemd. Het middeleeuwse Wenduine was een vissersdorp en bleef dat tot de komst van de kusttram in de 20e eeuw. Het is een van de weinige Belgische kustgemeenten met een duingebied. Bij badplaats De Haan keer je weer landinwaarts om terug te keren naar je startpunt in Brugge.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Katelijne (Katelijnestraat, 8000, Brugge, West-Vlaanderen, België)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Katelijne
Katelijnestraat
8000 Brugge
Plan route naar startpunt

't Kloosterhof
8000 Brugge

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 148464 | Toegevoegd op 12-5-2014 | Laatst gewijzigd op 16-10-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding