Rondom Zottegem

Fietsroute 148450

Aangeboden door:

1031 6

Omschrijving

Zottegem staat bekend als de Egmontstad. De graaf van Egmont (1522 - 1568) was een generaal en staatsman in de Zeventien Provinciën, vlak voor het begin van de Tachtigjarige Oorlog. Zottegem draagt de bijnaam 'De poort van de Vlaamse Ardennen'. In het glooiende landschap rondom Zottegem liggen prachtige natuurgebieden. Die heuvels zijn jaarlijks het decor van Vlaamse wielerwedstrijden als GP Stad Zottegem, de Driedaagse van De Panne en de Ronde van Vlaanderen.

Kasteel Breivelde wordt omgeven door het Domein Breivelde, een 14 ha groot park. Het park wordt gesierd door vele waterpartijen en tal van inheemse en uitheemse boomsoorten. In de beukenbossen waan je je in een kathedraal, zonder houtige ondergroei en met stammen als pilaren. De rijke kruidenlaag op de bosbodem telt minstens 226 plantensoorten. In het kasteel is een restaurant gevestigd, met een terras dat een prachtig uitzicht biedt op het park.

Leeuwergem is een elegant kasteel uit 1764, omgeven door water, met een klassieke Franse rococotuin. Heel bijzonder is het Lovertheater, een 18e-eeuws openluchttheater gemaakt uit beukenhagen, dat plaats biedt aan 800 toeschouwers. Het kasteel wordt bewoond en kan op afspraak bezocht worden. De tuin is te bewonderen tijdens de jaarlijkse tuindagen in september.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

26
26 (Diepeweg, 9620, Zottegem, Vlaanderen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

26
Jouw startpunt
Knooppunt 26
Diepeweg
9620 Zottegem
Plan route naar startpunt

Stationsparking

Lyceumstraat
9620 Zottegem

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Domein Breivelde

Kasteel Breivelde

Kasteel

Zelfstandig versterkt bouwwerk uit de middeleeuwen dat in die ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 148450 | Toegevoegd op 12-5-2014 | Laatst gewijzigd op 26-10-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding