Twee grenzenroute bij Losser

Fietsroute 147939

Aangeboden door:

8290 111

Omschrijving

Tijdens dit fietsweekend slaap je in het driesterrenhotel Hotel Driland, op slechts 200 meter van het Drilandsee meer, net over de grens in Duitsland. Ga zwemmen of huur een roeiboot om het nabijgelegen meer met zandstrand te verkennen. Je vindt hier veel wandel- en fietspaden, waarvan we de mooiste voor je op een rijtje hebben gezet. In het restaurant worden heerlijke gerechten uit Westfalen en Munsterland geserveerd in een gezellige en elegante omgeving. U hebt de keuze tussen verschillende eenvoudige gerechten, en een brede selectie specialiteiten met wild en vis. Deze route leidt je door de grensregio bij Losser en langs Oldenzaal. Het is heerlijk om door het parkachtige landschap rondom Oldenzaal te fietsen, waar bomen en goed begaanbare paden het landschap sieren en waar heuvels het landschap een extra dimensie geven. De Tankenberg is een onderdeel van de Oldenzaalse stuwwal en ligt 85 meter boven NAP: het hoogste punt van de provincie Overijssel. Prachtige lanen met loofbomen, lieflijke weilanden met houtwallen en akkers vol kruiden en wilde bloemen; ten zuidoosten van Oldenzaal fiets je door de graslanden van Boerskotten in alle rust en ruimte die je je kunt wensen. Klokjesgentiaan en orchideeën wuiven tussen het gras, maar ook dophei en struikhei gedijen hier goed. In de natuurlijke bossen met inheemse boomsoorten staan witte klaverzuring en grote muur en op en onder dode bomen groeien paddenstoelen en mossen. Naaldbomen maken plaats voor eik, beuk en lijsterbes, waar zangvogels hun hoogste lied zingen. Tjiftjaf, zanglijster en appelvink zijn slechts enkele van de prachtige soorten die begeleid worden door de zeldzame zwarte specht, die ovale nestholten in oude bomen trommelt. Je fietst hier zo over en weer de grens over – eeuwen geleden deden de mensen hier al niet ander. Over de Handelsweg tussen het Duitse Bad Bentheim, Losser en Oldenzaal voerden vroeger de Tödden, hannekemaaiers of kiepenkearls handel. Met zware manden liepen zij honderden kilometers langs de Handelsweg op zoek naar verdiensten. Denk je eens in hoe ze hier hun zware last torsten als je hier zo lekker fietst! Ook op cultureel gebied is hier genoeg te beleven. Stap in Losser eens af bij Streekmuseum Jan Anderson – de gedrevenheid waarmee Jan Anderson de afgelopen 35 jaar het museum heeft gerund is fenomenaal. Evenals zijn liefde voor de geschiedenis van Nederland en in het bijzonder die van Vlaardingen. In zijn eeuwigdurende jacht naar prenten, boeken en voorwerpen verzamelde hij waarschijnlijk de breedste collectie ooit door een particulier bijeen gebracht. Inmiddels omvat de collectie van het Streekmuseum Jan Anderson ruim 35.000 voorwerpen, 22.000 boeken, 26.000 prenten en andere paperassen en 16.000 foto's en ansichtkaarten verdeeld over zo'n 150 collecties. Geniet van je overnachting en rijd morgen nog zo’n heerlijk afwisselende route, nummer 147945!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hotel Driland (Brechter Weg, 48599, Gronau, Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hotel Driland
Brechter Weg
48599 Gronau
Plan route naar startpunt

Reiterhof Rüenberg
48599 Gronau

Gildehauser Venn

Ochtruper Diek 283
48607 Benthem

Gronau (Westf)

Losserstraße
48599 Gronau

Touristik-Service VVV

Bahnhofstraße
48599 Gronau

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels379.png

Hotel Driland

Hotel

Planen Sie sehr einfach Ihre Radroute über diese Website. Klic...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Herma, Anders

op:

"Middelmatig"

 geplaatst op:  

Stukje rond de Lutte was mooi. Knooppunt 15 was lastig te vinden. Ik werd telkens teruggestuurd naar knooppunt 13.

"Landen tocht"

 geplaatst op:

Nederland blijf mooi, met name de lutte losser e.o. stukje Duitsland viel tegen..

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 147939 | Toegevoegd op 9-5-2014 | Laatst gewijzigd op 10-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding