Roosteren, Dieteren en Echt

Fietsroute 147936

Aangeboden door:

3164 22

Omschrijving

Een heerlijk fietsweekendje in de Grensmaasvallei vanuit Hotel Restaurant De Roosterhoeve, een Bourgondisch trefpunt in het gastvrije Limburgse land. Gelegen in Roosteren, een dorp omringd door groen, rustig gelegen in de smalste strook van Limburg en goed bereikbaar via de snelweg A2. Met een restaurant en zelfs een binnenzwembad ben je hier van alle markten thuis! Roosteren ligt in het westen van Echt-Susteren en wordt slechts van België gescheiden door de Maas. Roosteren is kleine, maar complete woonplaats met alle voorzieningen op loopafstand, pittoreske buurten en veel groen. Met deze route ontdek je bijvoorbeeld De Doort, een natuurreservaat tussen de plaatsen Echt, Susteren en Dieteren. Het gebied kent een grote afwisseling in biotopen, van bossen, weilanden, akkers en moerassen tot kleine en grote plassen. Daartussendoor stroomt de Middelsgraaf, als ontwateringsgreppel gegraven in de 13e-14e eeuw toen de veenmoerassen aan de voet van het plateauterras werden ontgonnen. Aan de noordkant loopt ook de Kanjelbeek, een klein beekje dat in de zomer meestal droog staat. De plassen zijn zogenaamde tichelgaten die ontstaan zijn door de kleiwinning voor de Echter dakpannenfabriek De Valk tussen 1920 en 1960. Deze zijn gegraven in klei-afzettingen in de oude Maasmeanders. Tijdens de kleiwinning werd het water in de omliggende beken gepompt. Na beëindiging van de kleiwinning vulden de plassen zich met grond- en regenwater. Enkele ervan zijn in de loop der tijd weer verland of bestaan uit moeras. Ook zijn enkele plassen gedempt. Kleiwinning vindt in dit gebied overigens al plaats vanaf de late Middeleeuwen. Je maakt een wijde bocht om Echt heen maar doet ook net even het leuke centrum aan van dit plaatsje. Door het fraaie landschap en de gunstige ligging tussen Zuid- en Midden-Limburg is Echt een geliefd stadje. Echt-Susteren is de gemeente met het meeste buitenland van heel Nederland en kenmerkt zich door een uitgestrekte natuur en gezellige dorpskernen. Je fietst er haast ongemerkt van Duitsland naar België door uitgestrekte bosgebieden, open landschappen, waterlopen en kleine kernen met typische bebouwing. Boerderijen, monumentale kerken en kastelen vormen het decor voor interessante fietstochten. Echt biedt een modern en gezellig winkelcentrum waar je de vele terrassen en horecagelegenheden je uitnodigen voor een kop koffie, een lunch of een zomers ijsje op de Plats. Je hotel is een fijne plek om weer aan te meren aan het eind van de dag. Rust lekker uit en fiets morgen route 147937!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats centrum
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats centrum
Wilhelminalaan
6101JK Echt-Susteren
Plan route naar startpunt

echt

Stationsweg
6101DB Echt-Susteren

VVV Echt

Plats
6101AT Echt-Susteren
0475 47 07 42
Stuur een mail

Bezoekerscentrum de Hompesche molen

Bilt 1
6107AA Maasgouw

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels378.png

Hotel Restaurant De Roosterhoeve

Hotel

Hotel Restaurant De Roosterhoeve is gelegen in het Limburgse d...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 147936 | Toegevoegd op 9-5-2014 | Laatst gewijzigd op 28-12-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding