Door de bossen tussen Heumen en Berg en Dal

Fietsroute 147926

Aangeboden door:

9978 279

Omschrijving

Rondom Nijmegen ligt het Heumensoord klaar om op de fiets verkend te worden, samen met de Ooypolder. Dit is een waterwingebied waar ook gemengde bossen zijn aangelegd voor recreatieve doeleinden. Er zijn ook heidegebieden en graslanden die voor de nodige afwisseling zorgen. Geelgors, nachtzwaluw en ransuil houden zich op tussen de bomen. Aan de voet van de groene giganten staan wel vijftig verschillende soorten paddenstoelen, dus neem je gids mee zodat je tijdens je tocht de verschillende soorten kunt opzoeken. Meer cultuur beleven? Om ook in de culturele behoefte te voorzien, is Museum Orientalis opgenomen in de route. Het museum ligt in de bosrijke en heuvelachtige omgeving en bevat verschillende dorpjes, pleinen, stadsstraten, akkers en oosterse planten en dieren. Dit museumpark besteedt aandacht aan de achtergronden en tradities van de drie grootste godsdiensten, die in de Orient hun herkomst vonden: het jodendom, het Christendom en de islam. De kunst van het bierbrouwen. Ook leuk en leerzaam is om op een zondagmiddag een kijkje te komen nemen bij bierbrouwerij Graaf van Heumen bij Landgoed Bergzicht. De geschiedenis van het landgoed gaat terug tot 1814, toen de bierbrouwerij gevestigd werd. Het bier dat hier gebrouwen werd, is zelfs geëxporteerd naar Hong Kong en Java, toen de brouwerij rond 1950 de grootste van Gelderland was. Vanaf Landgoed Bergzicht kun je overigens ook fietsroute 147928 gaan maken, dus stap na een verfrissend biertje of een hapje en een drankje weer op de fiets om ook die tocht te gaan maken.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

6582AB, Heumen, Gelderland, Nederland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

VVV Molenhoek in Hotel De Molenhoek

Stationsstraat
6584AX Mook en Middelaar
0900 112 23 44

mook-molenhoek

Bovensteweg
6584GB Mook en Middelaar

Parkeerplaats centrum

Heumen

Watertap: gratis water voor onderweg

Bisseltsebaan 16
6585KS Groesbeek

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooi afwisselend. Veel bossen"

 geplaatst op:

Mooi

"Geweldige route!"

 geplaatst op:

Prachtige route door grote loofbomen bossen. Ook de rivier de Maas wordt aangedaan. Een leuke stop is de gratis toegankelijke heemtuin Heumen. Enthousiaste vrijwilligers leiden je graag rond.

Gerie

op:

"Bosrijk gebied"

 geplaatst op:

Mooie route, met mooie afwisseling van dorp en bos Wel een paar aardige klimmetjes

"Leuk"

 geplaatst op:

Leuk

"Leuk"

 geplaatst op:

Mooi trippie

Hans, Anders

op:

"Mooie route!"

 geplaatst op:

Corinne (mijn vrouw) en ik hebben erg genoten van deze route, vooral de fietspad door Heumensoord. Maar ook het stukje langs de Maas is mooi. Op het einde even goed opletten, want wij hebben een aanwijzing gemist. Jammer genoeg waren er vanwege de Coronamaatregelen geen terrasjes open ;-)

Arjen, Anders

op:

"Prima route, soms niet helemaal logisch qua fietspad"

  op:

Guus

op:

"Top route!"

 geplaatst op:  

Prachtige route om een keer te fietsen, zeker een aanrader!

"Leuke natuurroute bij mij in de buurt"

 geplaatst op:

Erg leuke route in de buurt bij mij. Je komt met deze route langs alle leuke plekjes in de omgeving. De bossen zijn vooral rond Malden erg leuk om doorheen te fietsen. Het is dat ik mijn familie in Venlo heb wonen, anders gingen we deze route zeker vaker fietsen!

"Heerlijke route!"

 geplaatst op:

Heb lange tijd in Arnhem gewoond, maar heb nooit geweten dat Gelderland zo mooi kan zijn!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 147926 | Toegevoegd op 9-5-2014 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding