De pracht en praal van Brugge

Fietsroute 147909

Aangeboden door:

6502 94

Omschrijving

Heb je de middeleeuwse stad Brugge met het prachtige oude centrum altijd al eens willen verkennen? Dat kan met deze fietstocht. Je fietst recht door het centrum van de stad, maar je verkent ook het oostelijke deel van het Brugse Ommeland.

Kastelen rondom Brugge
Als je Brugge uitkomt, fiets je al snel in het Brugse Ommeland. Het landschap bestaat uit velden met karakteristieke dreven, mysterieuze bossen en glooiende weiden en akkers. Dat wordt af en toe afgewisseld met historische hoeves en oude burchten. Zo fiets je langs het kasteel van Male, een middeleeuwse burcht waar ooit de graven van Vlaanderen woonden. Een stukje verder fiets je door de bossen van domein Ryckevelde, waar je een neogotisch kasteel kunt bewonderen.

Velotel Brugge
De route start en eindigt bij Velotel Brugge, een rustig toevluchtsoord in de drukte van het stadscentrum. In het restaurant kun je heerlijk lunchen of gastronomisch dineren in echte Brugse stijl. Ben je nog niet klaar met het verkennen van Brugge? Blijf dan een nachtje slapen in het comfortabele hotel en geniet de dag erna weer van de middeleeuwse steegjes en kanaaltjes, de Belgische gastvrijheid en de lekkere chocolade in Brugge. Route 147908 vertrekt ook vanuit Velotel Brugge.

Kanaal Gent-Brugge
Een groot deel van de fietsroute loopt langs de oever van het kanaal Gent-Brugge. Dit is een van de oudste kanalen van Vlaanderen. De Bruggelingen startten in de dertiende eeuw met de graafwerken in een poging om de Zwingeul bevaarbaar te houden. Ze wilden daartoe een verbinding maken met rivier De Leie, maar dit stuitte op hevig en soms zelfs letterlijk verzet van de stad Gent. Pas in 1604 werden de steden het eens, zodat het kanaal uiteindelijk in 1625 werd opengesteld. Tegenwoordig vormt dit kanaal behalve een blauw ook een groen lint door het Ommeland. Je ziet schrale grasladen, rietkragen, maar ook struwelen met brem en gaspeldoorn.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Velotel (Handboogstraat, 8000, Brugge, West-Vlaanderen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Velotel
Handboogstraat
8000 Brugge
Plan route naar startpunt

Woensdagmarkt
8000 Brugge

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels369.png

Velotel

Hotel

Vanuit het hotel Velotel ben je binnen een oogwenk in het sfee...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Domein Ryckevelde

Domein Ryckevelde

Kasteel

Het neogotische kasteel van Ryckevelde is een vrij jong kastee...

Meer informatie
Geen foto van Het kasteel van Male

Het kasteel van Male

Kasteel

Deze burcht was ooit de woonplaats van de graven van Vlaandere...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Leuke route!"

 geplaatst op:

Goed uitgestippeld en mooie bezienswaardigheden.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 147909 | Toegevoegd op 9-5-2014 | Laatst gewijzigd op 21-12-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding