Van Renesse naar Oosterscheldekering

Fietsroute 147901

Aangeboden door:

6327 60

Omschrijving

Mooie vergezichten over water worden afgewisseld met het binnenland van Schouwen-Duiveland. Met een beetje geluk zie je een vleermuis, en waarschijnlijk kom je één of meer shetland pony’s tegen. Een must-see voor dierenliefhebbers dus, maar ook geïnteresseerden in cultuurhistorie zullen zich verbazen over de cultuurhistorische waarde van Schouwen-Duiveland, dat met diverse molens en een prachtig landgoed beslist een bezoek waard is.

Verder is er ook innovatie en technologie terug te vinden in de vorm van de Oosterscheldekering, die met een totale lengte van bijna 8 kilometer een markante verschijning in de Zeeuwse wateren is. Deze stormvloedkering, die onderdeel uitmaakt van de Deltawerken, is een knap staaltje werk van waar Nederland internationaal zo hoog mee staat aangeschreven: haar waterhuishouding.

Je zoekt je weg door de “jonge” Verklikkerduinen, een landschap dat wordt gevormd door halfrond lopende paraboolduinen en secundaire, natte duinvalleien die vol met bloemen staan. Vergaap je aan de groene bloemen van de zeldzame groenknolorchis en bewonder het wit bloeiende parnassia of het lila duizendguldenkruid. De stuivende duintjes aan de zee geven je een echt vakantiegevoel. Er zijn drie duinvalleien te onderscheiden: de buitenverklikker, de binnenverklikker en het konijnencircus. Zoals de naam al aangeeft, huppelen konijnen vrolijk door het zand, maar ook salamanders en libellen weten de Verklikkerduinen goed te vinden.

Wapen jezelf met een camera, want onderweg kun je in Burgh-Haamstede een uitkijktoren beklimmen. De duin waarop de toren staat is de hoogste duintop in de omgeving. Wanneer je geniet van het fenomenale uitzicht op de toren, is het zelfs waarschijnlijk dat je op het hoogste punt van Schouwen-Duivenland staat. De uitkijktoren werd gebouwd om te vieren dat de waterleiding en het pompstation van de Waterleidingmaatschappij waren aangelegd.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats (Rampweg, 4325EL, Schouwen-Duiveland, Zeeland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Rampweg
4325EL Schouwen-Duiveland
Plan route naar startpunt

VVV Renesse

Wilhelminaweg
4325CR Schouwen-Duiveland
0111 45 05 24
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Brasserie Eb & Vloed

Brasserie Eb & Vloed

Fietscafe

Ga lekker zitten! Lust je een drankje? Heb je trek in een stev...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Uitkijktoren de Plompetoren

Uitkijktoren de Plompetoren

Uitkijktoren

Deze uitkijktoren staat in de boswachterij van Burgh-Haamstede...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Verrassende natuur"

 geplaatst op:

Mooie route met verrassende afwisselende natuur. Zeker om nog eens terug te komen

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 147901 | Toegevoegd op 9-5-2014 | Laatst gewijzigd op 27-7-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding