Naar het Fort Ellewoutsdijk

Fietsroute 147817

Aangeboden door:

3591 50

Omschrijving

Deze Zeeuwse route voert je door het pittoreske landschap van Zuid-Beveland met zijn vele dijkjes en meidoornhagen naar de Westerschelde, waar je Fort Ellewoutsdijk aandoet. Onderweg is het genieten van de vele plaatsen en gehuchtjes waar je doorheen fietst: Ovezande, Driewegen, Ellewoutsdijk, Oudelande, Baarland en Kwadendamme. De route start bij B&B Buitenhuis De Weeltjes. Het huis is prachtig gelegen aan een meer in een natuurgebied. Het is dan ook een heerlijke uitvalsbasis voor fietsroutes. Wil je vanuit De Weeltjes meer ontdekken van het Zeeuwse landschap? Wie kiest voor een overnachting kan de volgende dag uitgerust weer op de pedalen met route 147811, die ook start vanaf dit punt. Je fietst op deze route door het prachtige gebied dat bekend staat als de Zak van Zuid-Beveland, een van de oudste polderlandschappen van Nederland. Je kunt er op de fiets genieten van ongelijke poelgronden, smalle dijkjes en glooiende kreekruggen. Het stelsel van slingerende dijkjes is vanaf de 12e eeuw ontstaan door de eeuwenlange strijd tegen het water en vormt een fraaie lappendeken in het landschap. De Zak van Zuid-Beveland heeft de status van Waardevol Cultuurlandschap en behoort tot Nationaal Landschap Zuidwest-Zeeland. Fort Ellewoutsdijk is gebouwd in 1839. Het moest de toegang tot de haven van Antwerpen over de Westerschelde veilig stellen. Het zeshoekige fort was omringd door een gracht. In de muren waren bomvrije ruimtes gebouwd, met daarbovenop een aarden borstwering met kanonnen. Er konden 500 manschappen gelegerd worden. In de Tweede Wereldoorlog gebruikten de Duitsers het als gevangenis. Het vestingwerk is nog intact en wordt beheerd door Natuurmonumenten. Op het fort broeden zwarte roodstaarten en boerenzwaluwen. Bovenop de dijk vind je een vogeluitkijkpunt met een prachtig uitzicht over de Westerschelde.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

93
93 (Oudelandsedijk, 4441PB, Borsele, Zeeland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

93
Jouw startpunt
Knooppunt 93
Oudelandsedijk
4441PB Borsele
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Stenevate
4451AB Borsele

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Fort Ellewoutsdijk

Fort Ellewoutsdijk

Fort

Achter dijken, langs waterwegen en veelal aan het einde van bo...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Leuke en afwisselende route"

 geplaatst op:

Niet te druk op de fietspaden en je komt door leuke dorpjes

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 147817 | Toegevoegd op 8-5-2014 | Laatst gewijzigd op 5-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding