Langs de kust rondom Noord-Beveland

Fietsroute 147810

Aangeboden door:

3403 55

Omschrijving

Deze route rondom Noord-Beveland staat in het teken van het water. Noord-Beveland is een van de dunst bevolkte gebieden van Nederland en je kunt er op je rit dan ook ademloos genieten van de rust, de uitgestrektheid en de vergezichten. Onderweg doorkruis je polders. Je fietst langs Katse Plaat, aan de oostkant van Noord-Beveland. Dit buitendijkse getijdengebied is onderdeel van Nationaal Park Oosterschelde en maakt deel uit van het Europese netwerk van natuurgebieden Natura 2000. Bij eb komt de zandplaat in het natuurgebied bloot te liggen en komen kustvogels er rust en voedsel zoeken. De kluut doet zich er tegoed aan mossels, garnaaltjes en wormen en ook visdiefjes, aalscholvers en plevieren komen af op de overvloed van de plaat. Je fietst lang de noordkust van het eiland met uitzicht op het Werkeiland Neeltje Jans. Het werkeiland is na het voltooien van de Deltawerken omgevormd als natuurgebied dat onderdeel is van Nationaal Park Oosterschelde. Je vindt er een informatiecentrum met een expositie over de Deltawerken en een attractiepark. Je fietst langs de Schotsman, een voormalige zandplaat. Dit natuurgebied bestaat uit bos, open terrein met (schraal) grasland, slikrandjes en duinen. Het staat bekend om de parnassia, orchideeën en zeggen die je er aantreft. Op de zilte graslanden groeien melkkruid, zilte rus en zilte zegge.?In de duinen en bossen huizen talloze vogels en in de gegraven poelen planten de pad, de bruine kikker en de kleine watersalamander zich voort. Het luchtruim wordt er onveilig gemaakt door vele soorten vlinders en libellen. Het water van het Veerse meer is brak. Er wordt zout water ingelaten uit de Oosterschelde, waardoor het water zouter wordt en er een getijdewerking ontstaat. Het is een van de weinige plekken in Nederland waar je het Zuiderzeekrabbetje, de Trompetkalkkokerworm en het Palingbrood vindt. Het meer is bespikkeld met 13 eilanden en is zeer geliefd bij watersporters.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

34
34 (1e Deltaweg, 4485PB, Noord-Beveland, Zeeland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

34
Jouw startpunt
Knooppunt 34
1e Deltaweg
4485PB Noord-Beveland
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

1e Deltaweg
4485PB Noord-Beveland

Oplaadpunt

Wolphaartsdijkseveer
4471ND Goes

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 147810 | Toegevoegd op 8-5-2014 | Laatst gewijzigd op 26-10-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding